Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pierderi importante pentru ucraineni - Trei avioane s-au prăbușit în ultimele două zile (Video)

avion prabusit ucraina

Miercuri, 12 octombrie, un avion de vânătoare al uneia dintre brigăzile de aviație tactică ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene s-a prăbușit în regiunea Vinniția. Poliția a început o anchetă cu privire la acest fapt, anunță DBR (Biroul de Investigații de Stat).

"Potrivit informațiilor preliminare, pilotul militar efectua o misiune de luptă pentru a distruge UAV-uri inamice. El a reușit să doboare 5 drone kamikaze Shahed-136", se arată în mesaj.

Potrivit anchetatorilor, în apropiere de orașul Turbiv, în timpul distrugerii unui alt obiect, fragmente dintr-o dronă inamică doborâtă au lovit cabina unui avion ucrainean.

"Acțiunile de investigare sunt în curs de desfășurare, au fost ordonate examinări corespunzătoare. Nu există victime în rândul populației", a adăugat DBR.

Pilotul ucrainean, care a doborât cinci drone și două rachete, s-a ejectat în regiunea Vinnytsia. Anterior, apărătorii ucraineni au doborât nouă drone kamikaze iraniene cu ajutorul unor sisteme de rachete antiaeriene poloneze. Înainte de aceasta, luptătorii ucraineni au distrus 13 drone kamikaze iraniene Shahed-136 în 3,5 ore.

Două avioane doborâte și în regiunea Poltava

La 11 și 12 octombrie, două avioane militare ucrainene s-au prăbușit în regiunea Poltava. Nu s-au înregistrat victime în rândul civililor, a declarat șeful Administrației militare regionale Poltava, Dmitro Lunin, în cadrul unei videoconferințe cu jurnaliștii pe 13 octombrie.

"Marți și miercuri au avut loc dezastre, avioanele noastre s-au prăbușit în comunitatea Șișațka. Nu pot să comentez mai multe informații, conducerea militară a Ministerului Apărării comentează aceste evenimente. Așteptăm informații de la ei", a precizat Lunin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.