Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pierderi masive pentru Rusia pe frontul din Ucraina - Armata rusă ar fi pierdut cel puțin jumătate dintr-o forță de elită

parașutiști ruși

Rusia a pierdut cel puțin jumătate din trupele sale aeriene în timpul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ceea ce corespunde cu cifra de 15 mii, anunță serviciile secrete britanice.

Potrivit informațiilor, sărbătorirea anuală a Zilei Forțelor Aeropurtate (ADF) a Federației Ruse pe 2 august 2023 „a fost umbrită de publicarea neautorizată a amplorii pierderilor suferite de trupele de elită în Ucraina”.

Este vorba despre adresa comandantului-șef al Forțelor Aeropurtate Ruse, general-colonelul Mykhailo Teplinsky, unde a raportat că 8.500 de parașutiști au fost răniți și totuși s-au întors în formație sau nu au părăsit frontul.

„Videoclipul a fost eliminat rapid de pe canalele oficiale ale Ministerului rus al Apărării. Nu a comentat câți militari au fost uciși sau răniți prea grav pentru a reveni la serviciu”, se arată în raportul de informații.

Cu toate acestea, notează agenția, „extrapolând cifrele lui Teplinsky, se poate concluziona că cel puțin 50% dintre cei 30.000 de parașutiști care se aflau în Ucraina în 2022 au fost uciși sau răniți”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.