Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piese ale artistului stradal Banksy, scoase la licitație în cadrul Licitaţiei de Sânziene, organizată de Artmark

Foto Artmark
Artmark

Nouă piese de grafică semnate de celebrul artist stradal Banksy vor fi scoase la vânzare, joia viitoare, în cadrul Licitaţiei de Sânziene - "Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu" - organizată de Artmark, conform agerpres.

"Artistul proscris Banksy a şocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracţiunile sau trucurile curajoase, conducând o mişcare artistică revoluţionară, chiar dacă identitatea lui rămâne în continuare învăluită în mister", arată Artmark, într-un comunicat.

În licitaţie este prezentă piesa de grafică ce poartă titlul "Fetiţa cu balonul roşu", care are preţul de pornire de 300 de euro.

Artmark notează că lucrarea, considerată preferata britanicilor, a fost realizată cu şablon pe faţada unui magazin dintr-un cartier din Londra în 2002, iar ulterior vândută, după ce a fost înlăturată de pe zid, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline. Faimoasa lucrare, care este un îndemn la speranţă în vremuri extrem de dificile, a participat în 2018 la o controversată licitaţie organizată de renumita Casă Sotheby's, iar imediat după ce a fost adjudecată pentru suma de 1,04 milioane de lire sterline s-a autodistrus după un plan al lui Banksy.

Alte renumite piese de grafică semnate de Banksy care au acelaşi preţ de pornire de 300 de euro în licitaţie sunt: "Love is in the air", "Keep it real", "Bomb hugger", "Petrol corupt", "Poliţistul vesel". De asemenea, sunt scoase la vânzare lucrările "Pulp fiction", "Vânătorii de cărucioare", "Plăceri superficiale".

În licitaţie se regăsesc şi piese de grafică ale celor mai mari nume ale artei moderne, precum Vincent van Gogh, Picasso, Dali, Magritte, Matisse, Degas sau Klimt. În sesiune sunt prezenţi şi artişti ai artei contemporane, precum Warhol, Basquiat sau Lichtenstein.

Licitaţia se va desfăşura în format hybrid - online, prin telefon sau fizic la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde sunt expuse şi piesele de grafică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.