Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piețele agroalimentare vor funcționa în continuare în Botoșani

Primaria Sectorului 4
Piata Sudului

Piețele agroalimentare vor funcționa în continuare! Toți primarii de municipii, orașe sau comune care au organizate pe raza unității administrativ-teritoriale piețe agroalimentare se vor asigura că producătorii autohtoni vor avea acces și vor lua o serie de măsuri, anunță Prefectura Botoșani, potrivit Mediafax.

Măsurile invocate sunt, conform unui comunicat: unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, autoritățile locale se vor organiza pentru a le deschide; unde nu se pot deschide, autoritățile locale vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor; în cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente.

Citește și: Schimbare iminentă de trupe în PSD: Cel puțin 100 de deputați și 50 de senatori social-democrați nu sunt pe locuri eligibile pentru un nou mandat

“Acestea sunt soluții pe care primarii sunt obligați să le pună de îndată în practică pentru protejarea producătorilor autohtoni ȋn contextul ȋnchiderii temporare a pieţelor care nu sunt ȋn aer liber. Ne preocupă ca producătorii locali să ȋşi poată vinde produsele, iar oamenii să le poată cumpăra ȋn continuare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Dumunică, la ora 11.00, va avea loc la Instituția Prefectului o ședință cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.