Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piețele bursiere, obosite de haosul Trump, speră o conducere mai calmă - Larry Fink: 'Cred cu adevărat că președintele ales Biden poate fi acea voce a rațiunii'

CNBC
The Wall Street

Piețele bursiere speră o conducere mai calmă, după patru ani de haos la Washington, spune CEO-ul BlackRock, Larry Fink, una dintre cele mai puternice figuri de pe Wall Street, citat de CNN.

"Cred cu tărie că piața dorește o stabilitate mai mare, o volatilitate mai mică", a spus Fink în timpul unei conversații pre-înregistrate difuzată miercuri seară la Bloomberg New Economy Forum, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

"Ei caută o voce care să modereze, nu o voce care să incite", a spus șeful BlackRock. „Cred cu adevărat că președintele ales Biden poate fi acea voce a rațiunii”.

Pilonii pro-business ai agendei Trump, și anume reducerile de impozite și dereglementarea, au contribuit la creșterea piețelor. Dar comentariile lui Fink subliniază unele dintre dezavantajele epocii Trump: luarea de decizii imprevizibile, concedieri ale unor oficiali de top prin tweet și accentuarea divizării politice.

"Suntem toți obosiți. Ne-am săturat de tot zgomotul pe care îl auzim din Washington", a spus Fink în timpul conversației cu David Rubenstein, miliardarul cofondator și președinte executiv al Carlyle Group.

După ce a ezitat în săptămâna dinaintea alegerilor, indicele S&P 500 a înregistrat cea mai bună performanță din săptămâna electorală din 1932. Evoluția pozitivă a fost urmarea calmului relativ al alegerilor, de apariția unui câștigător și de sparanțele că performanța peste așteptări a republicanilor în Senat va menține guvernul împărțit în 2021.

"Pieței îi place un guvern divizat", a spus Fink. „Vor să se asigure că există verificări adecvate și echilibru”.

Fink a contribuit financiar în special pentru democrați, inclusiv pentru Hillary Clinton în timpul candidaturii din 2016 la președinție. La acea vreme, Fink a fost menționat ca potențial secretar al Trezoreriei într-o administrație Clinton. Dar a sprijinit și republicani, precum fostul președinte al Camerei, Paul Ryan.

BlackRock este cel mai mare manager de active din lume, care administrează 7,8 trilioane de dolari.

De fapt, BlackRock este atât de puternic încât guvernul federal i-a cerut ajutorul în timpul fiecăreia dintre ultimele două recesiuni. În martie, Rezerva Federală a făcut istorie prin înființarea unui vehicul cu scop special pentru a cumpăra obligațiuni nedorite și alte datorii corporative pentru prima dată. Fed a folosit BlackRock pentru a gestiona programul, ceea ce a contribuit la restabilirea încrederii în piețele financiare.

Fink a avertizat că pandemia agravează decalajul dintre bogați și săraci. "Dacă vom încerca să reconstruim într-adevăr economia, avem nevoie de un stimul fiscal foarte specific pentru cei care sunt încă în șomaj".

Dacă Biden i-ar cere sfatul, a spus Fink, el ar cere administrației primite să se concentreze pe crearea de locuri de muncă printr-un pachet de infrastructură.

"Avem lucrări de întreținere amânate în valoare de 2 trilioane de dolari."

Rubenstein l-a întrebat pe șeful BlackRock dacă va lua în considerare părăsirea slujbei pentru a deveni șef al Fed, secretar al trezoreriei sau un alt loc de muncă important. Fink s-a împotrivit, dar nu a exclus posibilitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.