Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie la campionatul mondial! Cel mai bun pilot de raliuri din Irlanda a murit într-un accident

Radu Pop
wrc.com
craig-breen

Cel mai bun pilot irlandez de raliuri, Craig Breen (33 de ani), a murit în urma unui accident produs în timpul unui test premergător rundei croate a campionatului mondial, a anunțat joi echipa sa Hyundai într-un comunicat citat de Reuters, conform Mediafax.

Presa a relatat că mașina lui Breen a ieșit de pe șosea și s-a ciocnit cu un stâlp în timp ce pilotul de 33 de ani se pregătea pentru raliul de săptămâna viitoare, al doilea al său din acest sezon.

„Comunitatea irlandeză de motorsport este amorțită de această veste tragică. Craig a fost un pilot de clasă mondială și o persoană de clasă mondială”, a declarat președintele Motorsport Ireland, Aiden Harper, într-o declarație de condoleanțe.

Echipa lui Breen nu a oferit detalii despre accidentul produs imediat după ora locală 12:00, dar a precizat că copilotul James Fulton nu a fost rănit.

Breen, care a început ca copilot înainte de a trece la pilotaj în 2008, a terminat al doilea în Raliul Suediei în februarie, când a revenit la echipă cu jumătate de normă, după un an la M-Sport Ford.

El a fost un obișnuit al campionatului mondial de-a lungul anilor, deși rareori pentru un sezon întreg, și, deși nu a fost câștigător, a terminat pe locul doi în șase raliuri.

Breen este prima victimă în campionatul mondial de la accidentul în care a murit copilotul junior german Joerg Bastuck în Raliul Cataluniei din 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.