Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piper negru în cafea? Ce beneficii importante are această combinație pentru sănătate

F. P.
homatex.ro
cafea

Mulți oameni cred că cafeaua nu se potrivește foarte bine cu piperul negru, dar nu este cazul. Această băutură străveche nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte utilă pentru sănătate. Ajută la pierderea în greutate, la întărirea imunității și la curățarea organismului de toxine.

Cafeaua cu piper negru - cum se prepară și care sunt beneficiile sale

Tradiția de a adăuga piper negru la băutura revigorantă a început cu multe secole în urmă, când comercianții arabi au început să prăjească boabele de cafea împreună cu piper negru pentru a le păstra gustul și aroma mai mult timp. Ulterior s-a dovedit că acest condiment, pe lângă faptul că "păstrează" proprietățile gustative ale boabelor de cafea, aduce mari beneficii organismului.

Proprietățile revigorante ale cofeinei sunt multiplicate atunci când se adaugă piper negru: acesta îmbunătățește circulația sângelui, oxigenează creierul și îmbunătățește concentrarea. În plus, tandemul cofeină și piper activează memoria pe termen scurt, ceea ce facilitează reținerea unor cantități mari de informații, relatează The Health Site.

Atât boabele de cafea, cât și piperul negru sunt surse bogate de antioxidanți. Aceștia protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi, opresc procesele inflamatorii din organism, încetinesc îmbătrânirea, previn formarea ridurilor, îmbunătățesc starea pielii și o protejează de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.

Combinația acestor două ingrediente stimulează producția hormonului "fericirii", serotonina, la fel de bine ca și ciocolata, dar, în același timp, conține o cantitate minimă de calorii. Pepperina (substanța activă din piper) accelerează procesele metabolice și asigură o detoxifiere eficientă a organismului.

În cafea se pot adăuga condimente și ardei iute roșu. Primul condiment va da mai multă aromă, iar cel de-al doilea va adăuga picanterie băuturii.

Această băutură nu este potrivită pentru persoanele care suferă de boli gastrointestinale - piperul poate deveni un iritant prea puternic pentru membranele mucoase inflamate.

Pentru prepararea ei aveți nevoie de:

  • 4 lingurițe de cafea naturală măcinată
  • 1/3 linguriță de piper măcinat (roșu sau negru)
  • scorțișoară, cuișoare, nucșoară după gust

Amestecați toate ingredientele uscate într-o cratiță, adăugați 0,5 ml de apă și fierbeți la foc mic până când devine spumos.

Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.