Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video / Penultimul 'mohican' al generației Messi-Xavi-Iniesta s-a retras din fotbal. Imagini emoționante de pe Camp Nou

Pique

Unul din cei mai iubiți jucători ai FC Barcelona, fundașul spaniol Gerard Pique (35 de ani), a jucat sâmbătă seara ultimul său meci în tricoul echipei catalane, el fiind ovaționat în picioare.

Gerard Pique era penultimul „mohican” al generației de excepție a Barcelonei, cea din care au mai făcut parte Messi, Xavi sau Iniesta și care obținea 3 Ligi ale Campionilor. Singurul „supraviețuitor” al acelei echipei a rămas de acum doar Sergio Busquets, potrivit gsp.ro.

Pique este un produs al „La Masia”, celebră academie a celor de la Barcelona, club pentru care a bifat 615 apariții.

Înaintea loviturii de start, Pique a intrat pe teren având la braţ banderola de căpitan, în timp ce coechipierii săi au purtat un tricou pe care era imprimat numele său, la ieşirea din tunel.

La aproape fiecare atingere a mingii, Pique a fost aplaudat de suporteri, în amintirea numeroaselor sale succese. El a fost vizibil emoţionat în minutul 84, când a fost înlocuit de Andreas Christensen, în ovaţiile publicului prezent în tribune. El și-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi toți coechipierii și întreaga bancă a Barcelonei.

La finalul meciului, după ce a făcut un tur de onoare, fundaşul s-a adresat de pe teren fanilor Barcelonei, cărora le-a promis că "în viitor" se va întoarce la club, moment în care mulţi fani au putut fi auziţi strigând "Preşedinte!".

După meci, el a ținut un discurs pe teren, spunând: „M-am născut aici și voi muri aici”. El a adăugat: „Iubesc Barca. De aceea, consider că este momentul potrivit să plec. Acesta nu este un rămas bun”.

În vârstă de 35 de ani, Gerard Pique şi-a anunţat joi decizia de a pune capăt carierei sale de fotbalist. "Meciul de sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou. Vreau să vă spun că am hotărât că a sosit timpul să închei această călătorie", a spus fundaşul într-o înregistrare video postată pe contul său de Twitter.

Echipa FC Barcelona a învins cu scorul de 2-0 formaţia Almeria, în ultimul meci disputat pe Camp Nou de fundaşul internaţional spaniol Gerard Pique, sâmbătă, în cadrul etapei a 13-a din Primera Division.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.