Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pirații DINAMITEAZĂ Parlamentul

Un fost jurnalist, clujeanul Claudiu Mărginean, este președintele ”găștii” de internauți care formează Partidul Pirat a cărui propuneri vizează în special reguli cât mai libere pentru internet. „Suntem cam 15 oameni care asigură boardul Partidului Pirat. Suntem oameni care nu câștigăm bani și care muncim pentru că vrem să schimbăm ceva în societate și ne pregătim pentru asta”, spune Claudiu Mărginean.

Acesta a reușit, în februarie 2015, să schimbe legea partidelor politice din România, prin care s-a renunțat la limita de 25.000 de semnături necesare până atunci pentru înființare.

Cea mai interesantă idee pe care o propune Claudiu Mărginean este cea legată de lansarea unei platforme politice online, un fel de Facebook legislativ. „Mai exact, vine un parlamentar sau ministru cu o idee legislativă și nu mai cere acordul altor politicieni pentru adoptare. O pune în discuție pe aceasta platformă unde oamenii, societatea, își exprimă punctul de vedere: că este vorba de o prostie, că este ceva oportun sau o idee ce trebuie îmbunătățită. În final se va ajunge la o variantă. Această variantă, aprobată de public, trebuie adoptată, nu una cu care vine un politican cu anumite interese”, explică șeful piraților din România pentru Libertatea.

Partidul său este și afiliat la Partidul Internațional al Piraților, grupare strânsă în jurul formațiunii din Suedia care în urma cu nouă ani stârnea mirarea Europei când obținea două locuri în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.