Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PJ Iași intervine în chestiunea filmării lui Horodniceanu -MAI are obligația de a sesiza parchetul pentru întregirea circumstanțelor faptice și analizării

dosare

Parchetul Judecătoriei Iași răspunde oficial unor întrebări adresate de STIRIPESURSE și indică Ministerul Afacerilor Interne ca fiind titularul unei potențiale sesizări în cazul felului în care a fost scursă în presă o filmare integrală ce conținea datele din buletinul fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

„În legătură cu întrebările dumneavoastră și observând comunicatul IPJ Iași, precizăm că nu vă putem oferi informații suplimentare, față de cele deja existente în spațiul public.

În situația în care reprezentanții I.P.J vor identifica aspecte care pot constitui elemente constitutive ale infracțiuni, vor avea obligația de a sesiza unitatea de Parchet competentă, în vederea întregirii circumstanțelor faptice și analizării situației de drept.

În legătură cu sesizarea din oficiu a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, nu putem oferi informații la acest moment”, se arată în răspunsul oficial transmis joi după amiază de către oficialii unității de parchet.

Anterior aceeași unitate de parchet a arătat că nu există dosar de cercetare deschis raportat la starea de fapt prezentă în înregistrarea menționată.

Cartoful fierbinte din curtea MAI

„Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune, joi, că IPJ Iași va prezenta rezultatele verificărilor făcute în cazul procurorului Daniel Horodniceanu care a avut un conflict verbal cu poliția din Iași după ce a fost oprit pentru că a depășit autospeciala oamenilor legii fără să semnalizeze, după cum susțin agenții.

Bode e concis: Nimeni nu e mai presus de lege.

Acest lucru știți bine că l-a anunțat IPJ Iași, dar eu nu despre verificare vreau să vorbesc. Ea este la final, m-am documentat și rezultatul verificărilor va fi comunicat astăzi.

IPJ Iași are obligația să iasă astăzi și să spună care e rezultatul evaluărilor. Însă un lucru trebuie să ne fie clar tuturor: Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce poziție ocupi”, este o știre publicată de STIRIPESURSE.

IPJ Iași a dat publicității primele rezultate ale verificărilor în cazul conflictului dintre doi agenți și procurorul Daniel Horodniceanu. În urma verificărilor s-a constat că filmarea nu a fost făcută cu bodycam-ul. Conform unor informații pe surse, Horodniceanu ar fi lovit mașina poliției și ar fi înjurat. Practic, polițiștii au început să filmeze pentru a avea probe cu care să se apere.

Iată ce spune poliția

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Iași a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acțiune al polițiștilor din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași, în noaptea de 05/06.05.2023.

Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenției nu au fost realizate cu body-cam-ul aparținând unității.

De asemenea, polițistul a afirmat faptul că a filmat interacțiunea cu persoana oprită în trafic folosind telefonul mobil propriu, ca și măsură de protecție față de o eventuală contestare a modului de intervenție, având în vedere comportamentul acesteia. Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi polițiști care au constatat contravenția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.