Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PKK anunţă doborârea unui elicopter militar prăbuşit miercuri în sud-estul ţării

PKK Turcia

Separatiştii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au afirmat vineri că au doborât un elicopter militar turc care s-a prăbuşit miercuri cu 13 soldaţi la bord în sud-estul Turciei, a anunţat agenţia prokurdă de presă Firat, citată de AFP. Aparatul ''a devenit ţinta uneia dintre unităţile noastre aflate în zonă. Elicopterul, care a fost atins, s-a prăbuşit vrând să se îndepărteze'', a afirmat aripa militară a PKK, citată de Firat.

AFP precizează că nu a fost posibilă deocamdată verificarea informaţiei dintr-o sursă independentă. Statul major turc a afirmat miercuri că aparatul s-a prăbuşit după ce s-a lovit ''accidental'' de o linie de înaltă tensiune în provincia Sirnak, în sud-estul cu populaţie majoritar kurdă din Turcia, precizând că a fost deschisă o anchetă.

Sud-estul Turciei este teatrul unor confruntări sângeroase între forţele de securitate turce şi PKK, o organizaţie calificată drept ''teroristă'' de către Ankara şi aliaţii săi occidentali, conform Agerpres. Prăbuşirea elicopterului a provocat o puternică emoţie în Turcia, unde funeraliile militarilor au fost transmise în direct la principalele canale de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.