Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PKK revendică un atentat împotriva sediului poliţiei din Elazig

pkk

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a revendicat vineri un atentat cu maşină-capcană împotriva unui post de poliţie în Elazig (est), care a provocat cu o zi înainte moartea a cinci persoane şi rănirea altor peste 200, informează AFP. "Un atentat sinucigaş de anvergură a fost comis de camarazii noştri împotriva sediului poliţiei din Elazig", pentru a denunţa represaliile forţelor turce împotriva oraşelor kurde din sud-estul majoritar kurd al Turciei, a precizat HPG, aripa militară a PKK, într-un comunicat citat de agenţia pro-kurdă Firat.

Autorităţile turce au atribuit imediat atacul mişcării kurde separatiste ilegale. Aceasta revendică rar atentatele sale. Atentatul a fost precedat în timpul nopţii de un atac similar împotriva unui post de poliţie în Van (est), atac în care au murit trei oameni. Atentatele şi atacurile rebelilor kurzi împotriva poliţiei şi armatei - cu alte şase decese la Bitlis (est) - au făcut în total 14 morţi într-o singură zi, semn al unei intensificări a violenţelor legate de conflictul kurd, intensificare promisă de comandamentul PKK. Elazig este un bastion naţionalist turc care a fost până acum ferit de acest conflict care durează din 1984 şi în care au murit peste 40.000 de persoane.

Forţele de securitate sunt supuse aproape zilnic unor atacuri din partea PKK după ce un armistiţiu între rebeli şi forţele turce s-a încheiat în timpul verii lui 2015. În urma epurărilor lansate de Ankara împotriva simpatizanţilor fostului imam Fetullah Gulen, acuzat că ar fi fost instigatorul puciului eşuat din 15 iulie din Turcia, mii de poliţişti şi soldaţi au fost daţi afară sau inculpaţi, stârnind temeri cu privire la slăbirea mijloacelor statului turc în combaterea PKK, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.