Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plácido Domingo a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles

Placido Domingo

Tenorul spaniol Plácido Domingo a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles, pe care o conducea din 2003, din cauza scandalului sexual în care este implicat potrivit news.ro

Într-un comunicat citat de presa americană, el a transmis: „Recentele acuzaţii care mi-au fost aduse au creat o atmosferă în care capacitatea mea de a deservi compania pe care o iubesc atât de mult a fost compromisă. Pe măsură ce încerc să îmi reabilitez numele, am decis că este cel mai bine pentru Opera din L.A. să demisionez din funcţia de director general şi să mă retrag din viitoarele reprezentaţii. Fac asta cu inima grea şi, în acelaşi timp, vreau să comunic comitetului de conducere al companiei şi echipei sincerele mele urări că Opera din L:A. va continua să crească şi să exceleze”.

Artistul în vârstă de 78 de ani urma să joace în „Roberto Devereux”, începând din februarie.

Preşedintele şi CEO-ul instituţiei, Christopher Koelsch, a trimis angajaţilor operei o scrisoare care include declaraţia lui Domingo. Koelsch a transmis că acuzaţiile şi ancheta în curs reprezintă „o perioadă dureroasă şi provocatoare” şi că instituţia va cerceta până ce va ajunge la o concluzie.

La finalul lunii septembrie, tenorul spaniol a fost de acord să se retragă din spectacolele de la Metropolitan Opera din New York.

Scandalul care îl vizează pe Domingo a izbucnit la jumătatea lunii august, când Associated Press a publicat un articol în care mai multe femei îl acuzau de hărţuire sexuală.

Până în prezent, 20 de femei au declarat că Plácido Domingo a avut un comportament neadecvat la adresa lor - atingeri, cereri persistente de a avea întâlniri private, apeluri telefonice nocturne şi tentative de sărut.

Purtătoarea de cuvânt a lui Domingo a spus că AP duce „o campanie de denigrare” a artistului şi că recentele acuzaţii sunt inconsistente şi, pur şi simplu, incorecte.

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin se numără printre instituţiile care şi-au exprimat sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care îl includ.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.