Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Placă comemorativă, dedicată eroului Poliţiei Timiş căzut la datorie la Recaş

studioul revolutiei

Inspectoratul de Poliţie Timiş a dezvelit, luni, o placă comemorativă în memoria poliţistul Cristian Amariei, din cadrul Poliţiei Oraşului Recaş, în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani, care a fost împuşcat mortal, în vară, în timp ce urmărea un infractor deosebit de periculos, urmărit internaţional.

"Am dezvelit la sediul Poliţiei din Recaş placa comemorativă închinată eroului nostru căzut la datorie, subinspector de poliţie postmortem Cristian Amariei. Am ales data de 23 decembrie, pentru că astăzi Cristian Amariei ar fi împlinit vârsta de 43 de ani. Acest monument semnifică atât expresia cinstirii pe care Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română o acordă eroilor săi căzuţi la datorie, cât şi recunoştinţa unei comunităţi pentru eroul său, exprimată în faţa prezentului şi a viitorului. Ceremonialul solemn şi serviciul religios oficiat aşează

pecetea recunoştinţei şi a sfinţirii pe literele ce vor spune peste timp numele poliţistului care a slujit până la sacrificiul suprem patria şi legea. Glorie eternă eroilor Poliţiei Române căzuţi la datorie în judeţul Timiş!", arată un comunicat al Poliţiei Timiş remis, luni, AGERPRES.

Cristian Amariei a fost înaintat în grad postmortem ca subinspector de poliţie. El era căsătorit şi avea doi copii minori.

Citește și: ȘOC în PSD! Încă un LIDER al partidului a fost CONDAMNAT: Judecătorii le-au găsit vinovat pentru ȘANTAJ

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în data de 2 iulie, în jurul orelor 15.00, autorul omorului, Lepa Marcel, încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul Poliţiei Timiş, care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin. Acesta era "înarmat fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm şi a sărit pe geam afară, în stradă, împuşcându-l mortal pe agentul şef principal Cristian Amariei, din cadrul Poliţiei Oraşului Recaş, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului".

Inculpatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea dispusă de Judecătoria Lugoj la data de 05.10.2017, rămasă definitivă în data de 25.04.2018, pentru comiterea unei tentative de tâlhărie calificată.

După ce a comis crima, Lepa Marcel s-a ascuns trei zile, până când a fost prins de poliţişti şi introdus în Penitenciarul Timişoara. În data de 10 iunie, Lepa Marcel a fost găsit spânzurat în celula pe care o ocupa singur.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.