Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în scandalul în care a fost implicat Sorin Cîmpeanu: Profesorul Ioan Pleșa demontează acuzațiile

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu este acuzat că și-ar fi însușit capitole semnate anterior de alți autori, unul dintre ei fiind chiar fostul său coordonator de doctorat Ioan Pleșa.

Pentru a lămuri întregul subiect, Pleșa a decis să reacționeze și să demonteze acuzele ce i se aduc fostului său student.

”In anul 2006, pe baza foarte bunei colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenților, am considerat oportun si necesar ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin munca proprie, sub indrumarea mea, titularul disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreuna cu domnia sa, vreme de 15 ani.”, punctează profesorul Pleșa.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

STIRIPESURSE.RO redă integral scrisoarea semnată de Ioan Pleșa:

”Clarificarea unor aspecte ce țin de importanța continuității disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, în beneficiul pregătirii studenților din USAMV București.

Subsemnatul Pleșa Ioan, profesor universitar, titular, din anul 1966 și până la finele lunii septembrie 2000 (cu statut de profesor consultant în perioada de după septembrie 2000), al disciplinei de Îmbunătățiri Funciare din planul de învățământ al Facultății de Agricultură din USAMV București, doresc și sunt în măsură să clarific unele aspecte ce țin de continuitatea acestei discipline de bază pentru formarea inginerilor agronomi.

Fiind titularul disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, pe care, după o foarte bună colaborare și multă muncă, am preluat-o la rândul meu de la reputatul Profesor I.M. Gheorghiu (1899-1966) - profesor de îmbunătăţiri funciare la IANB și primul organizator al Direcţiei de îmbunătăţiri funciare - în luna aprilie 1992 am început colaborarea didactică la disciplina Îmbunătățiri Funciare cu dl. Sorin Mihai Cîmpeanu care a parcurs sub îndrumarea mea toate treptele evoluției didactice după cum urmează:

* In perioada 16.09.1991 - 06.04.1992, imediat după absolvirea facultății de Îmbunătățiri Funciare, dl. Cîmpeanu Sorin a activat ca inginer proiectant în cadrul Institutului de Studii și Proiectări pentru Îmbunătățiri Funciare, fiind angajat prin repartiție guvernamentală.

* Începând cu 06.04.1992 dl Cîmpeanu Sorin a fost angajat ca preparator suplinitor în Catedra de Îmbunătățiri Funciare, la disciplina de Îmbunătățiri Funciare, iar în toamna aceluiași an, în data de 5.10.1992 s-a titularizat, prin concurs, pe postul de Preparator universitar la disciplina Îmbunătățiri Funciare, al cărei titular eram;

* In sesiunea 1993 a fost admis la doctorat, sub îndrumarea mea, în domeniul Agronomie - Specializarea Îmbunătățiri Funciare;

* In perioada 1993–1995 a promovat sub coordonarea mea toate examenele și referatele incluse în Planul individual de pregătire doctorală, având ca sarcină profesională, pe lângă susținerea de lucrări practice la disciplinele de Îmbunătățiri Funciare, și întreținerea experimentelor care au făcut obiectul tezei de doctorat;

* In data de 27.02.1995 a promovat, prin concurs, pe postul de Asistent universitar, având ca atribuții didactice susținerea de lucrări practice la disciplina de Îmbunătățiri Funciare, al cărei titular eram;

* In data de 24.02.1997 a promovat prin concurs pe postul de Sef lucrări, având ca sarcini didactice susținerea de lucrări practice la disciplina de Îmbunătățiri Funciare al cărei titular eram, continuând în același timp și procesul de elaborare a tezei de doctorat;

* In data de 31.07.2000, dl Cîmpeanu Sorin a susținut teza de doctorat în domeniul Agronomie - Specializarea Îmbunătățiri Funciare, sub îndrumarea mea. După cum am evidențiat și la vremea respectivă, apreciez ca este o teză cu un nivel științific ridicat, care respectă toate rigorile cercetării, având si importante valențe aplicative;

* In data de 1.10.2001 a promovat, prin concurs, pe postul de Conferențiar universitar devenind titularul disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, iar în data de 6.03.2006, după 15 ani de activitate didactică, a promovat pe postul de Profesor universitar, titular al disciplinei de Îmbunătățiri Funciare în cadrul căreia am colaborat cu dl. Cîmpeanu Sorin, în ultima parte a carierei mele didactice.

Precizez faptul că am făcut parte din toate comisiile de concurs (comisii pentru ocuparea posturilor de preparator suplinitor, preparator titular, asistent universitar, sef de lucrări, conferențiar și profesor universitar) și am apreciat de fiecare data, in mod deosebit, calitatile profesionale și umane ale dlui Cimpeanu Sorin.

In anul 1999, din poziția de profesor titular al disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, din grija pentru pregătirea studenților la o disciplină de bază, am inițiat realizarea unui îndrumător de lucrări practice de îmbunătățiri funciare (irigatii, desecari si combaterea eroziunii solului), ca suport didactic absolut necesar activității cu studenții anului III, împreuna cu colectivul care susținea aceste lucrări practice. Repartizarea capitolelor a fost făcută din interes pur didactic între cei care susțineau lucrări practice cu studenții, pe diverse componente ale disciplinei și aveau la momentul respectiv mai multă experiență specializată pe fiecare componentă (subsemnatul, prof. Ionel Jinga, conf. Alexandru Ene și șef lucrări Sorin Cîmpeanu).

Îndrumătorul de lucrări practice a fost multiplicat în Atelierul USAMV în luna ianuarie 2000.

Dupa acest moment, pe baza bunei colaborări profesionale si considerând ca vreme de aproape 10 ani, dl șef de lucrări Cîmpeanu Sorin a acumulat suficientă experiență didactică, odată cu retragerea mea la pensie, am propus colectivului de catedră ca, începând cu toamna anului 2000, disciplina de Îmbunătățiri Funciare sa fie preluată de către dl șef de lucrări Cîmpeanu Sorin, până la organizarea concursului.

Am continuat sa rămân aproape de viața universitară, din poziția de Profesor consultant, și după anul 2000 și am colaborat îndeaproape cu domnul Cîmpeanu Sorin, pentru realizarea mai multor lucrări de îmbunătățiri funciare, in interesul pregătirii studenților.

In anul 2006, pe baza foarte bunei colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenților, am considerat oportun si necesar ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin munca proprie, sub indrumarea mea, titularul disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreuna cu domnia sa, vreme de 15 ani. Am dorit astfel să se asigure buna continuitate a pregătirii studenților, la o disciplină căreia i-am dedicat întreaga mea viața profesională și fără de care nu se poate imagina o agricultură modernă. Am făcut acest lucru cu dorința și din convingerea confirmată că va putea fi cel mai bun continuator al disciplinei de Îmbunătățiri Funciare. Astfel, lucrările practice la disciplina de Îmbunătățiri Funciare au putut fi susținute în continuare conform statului de funcțiuni de către profesorul Cîmpeanu Sorin, alături de profesorul Jinga Ionel cu care dl. Cîmpeanu a continuat să colaboreze pana la ieșirea la pensie a profesorului Jinga Ionel, colectivul disciplinei fiind restrâns la acel moment la cei 2 profesori menționați. Am gândit astfel schimbul de generații, conform uzanțelor universitare firești, în interesul didactic al pregătirii studenților.

Pe tot parcursul colaborării profesionale, dar și după ieșirea mea la pensie și pana în prezent, dl Cîmpeanu Sorin a avut o conduita profesională și morala ireproșabilă.

Închei cu speranța ca domeniul îmbunătățirilor funciare va beneficia de sprijinul atât de necesar unei agriculturi capabile să asigure o dezvoltare sustenabilă a României.

28 septembrie 2022 ​​​​​​​Profesor dr. Ioan Pleșa”, se arată în scrisoarea lui Ioan Pleșa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.