Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plăgile Egiptului se abat asupra Las Vegasului: Invazia care i-a terorizat locuitorii statului Nevada

Mondo News 24
Lacuste

Locuitorii din Las Vegas s-au confruntat în acest weekend cu o invazie de lăcuste, iar un entomolog din statul Nevada a atras atenţia locuitorilor şi turiştilor că situaţia ar putea continua câteva săptămâni, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Fotografii şi înregistrări video cu lăcuste care zboară în număr mare atrase de luminile cazinourilor din hotelurile şi zonele de agrement din Los Angeles şi-au făcut apariţia pe site-urile de socializare la începutul săptămânii trecute. Cel puţin unul dintre cazinouri a stins vineri şi sâmbătă firma luminoasă pentru a nu atrage insectele, a scris Las Vegas Review-Journal, citat de Reuters.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

În comentariile publicate pe Twitter, utilizatorii au comparat această situaţie cu scene din filmele horror şi au făcut referire la pasaje din Biblie despre semnele Apocalipsei.

Entomologul Jeff Knight din Nevada a declarat, însă, că locuitorii şi turiştii nu au niciun motiv de îngrijorare. Insectele nu sunt purtătoare ale unor boli, nu muşcă şi ''probabil nu'' vor provoca pagube frunzişului, după cum a explicat el într-un mesaj publicat pe un blog.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

''În general, consumă buruieni'', a spus Knight. ''Când sunt atât de multe, ele tind să se deplaseze şi să se îndrepte spre nord'', a spus specialistul adăugând că este probabil ca lăcustele să rămână totuşi în zonă timp de câteva săptămâni.

Knight a explicat de asemenea că aceste lăcuste fac parte dintr-o specie comună din deşerturile din America de Nord, iar numărul mare din această perioadă este o consecinţă a vremii umede din timpul iernii şi primăverii.

Invazii similare de lăcuste au fost consemnate de patru sau cinci ori în ultimii 30 de ani în Las Vegas, conform înregistrărilor meteorologice citate de DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.