Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plajele de pe insula Corsica, redeschise după ce zonele de coastă au fost afectate de poluarea cu hidrocarburi

plaja carte

Plajele din Porto-Vecchio, de pe insula Corsica, au fost redeschise joi, iar cele din Bonifacio vor fi redeschise vineri, după ce zonele de coastă au fost afectate weekendul trecut de poluarea cu hidrocarburi, eveniment ce face obiectul unei anchete, relatează AFP.

Interdicţia privind scăldatul a fost ridicată pe toate plajele din Golful Porto-Vecchio, cu excepţia "sectorului Porto-Novo", care se află "în aşteptarea unei îmbunătăţiri iminente", după cum a declarat primăria din Porto-Vecchio pe pagina sa de internet, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, interdicţia privind acostarea, navigarea şi practicarea activităţilor nautice în zona unei fâşii de 300 de metri care mărgineşte coasta localităţii este, de asemenea, "ridicată", potrivit aceleiaşi surse.

Aceste interdicţii au fost impuse la scurt timp după apariţia, luni seara, a două pete de hidrocarburi în Golful Porto-Vecchio.

În urma detectării, vineri, în largul insulei Corsica, a două pete de hidrocarburi cu o lungime de aproximativ 35 de kilometri, rămase probabil în urma unei nave, au fost desfăşurate resurse semnificative, atât pe calea aerului, cât şi pe mare şi pe uscat, pentru a combate poluarea.

Mare parte din hidrocarburile detectate în Corsica au fost recuperate marţi după-amiază, iar plajele au fost redeschise în nordul insulei, însă regiuni din sud au continuat să fie ameninţate, în special în Porto-Vecchio şi Bonifacio, unde plajele au fost închise marţi seara.

În Bonifacio, în extremitatea sudică a insulei Corsica, navigaţia şi ancorarea ambarcaţiunilor pe fâşia de 300 de metri ce mărgineşte coasta au fost permise din nou, începând de joi după-amiază, a indicat primăria pe contul său de Twitter.

Activităţile de îndepărtare a poluării de pe plaje au continuat joi, însă "operaţiunile de căutare, care vor continua până în weekend, nu au mai detectat urme de petrol pe mare, ceea ce ne face să fim optimişti", a declarat primăria din Bonifacio, care a anunţat redeschiderea plajelor vineri.

În ceea ce priveşte ancheta deschisă de Parchetul din Marsilia, instanţa competentă în cazurile de poluare din zona litoralului mediteranean francez, investigaţiile jandarmeriei maritime continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.