Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere BOMBĂ la Parchetul Militar: Jandarmii au ÎMPUȘCAT protestatarii, în Piața Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi gaze

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a participat la mitingul din 10 august, s-a prezentat, luni, la Parchetul Militar, pentru a depune o plângere după ce a fost împușcat de jandarmi cu gloanțe de cauciuc deși spune el, nu a făcut nimic greșit și s-a aflat într-o zonă liniștită cu bătrâni și copii.

Citește și: Ion Cristoiu, ipoteză - ȘOC: Klaus Iohannis a orechestrat violențele de stradă cu ajutorul serviciilor

„Am fost acolo în față, am stat jos, în fund fără scandal. La aproximativ jumătate de oră, au intrat în noi jandarmii și am fost împușcat, după care nu am mai fost conștient. Cu gloanțe de cauciuc (a fost împușcat, n.r.). În stomac și în picioare. Nu am fost avertizat cu absolut nimic. Au intrat direct și ne-au călcat în picioare. În zona în care eram, toată lumea stătea jos, erau oameni în vârstă, erau copii. Am ajuns la Urgență, nu am mai știut ce s-a întamplat. M-am trezit după ce am fost pansat și apoi m-au dus la Spitalul Elias cu altă salvare. O să merg pe cale legală, am scos ieri (duminică, n.r) certificat medico-legal. Nu am cuvinte, nu mi se pare nimic normal. Nu am făcut nimic greșit, iar ei voiau, cred, înainte cu două săptămâni să facă chestiunea aceasta. Nu înțeleg de ce. Dacă ripostam, înțelegeam”, a declarat Cristian, care este din București

Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar, a declarat, luni, că în jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu. Procurorii au cerut imagini inclusiv de la victime și vor începe audierile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.