Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere la DNA pe numele primarului Clotilde Armand, pentru cedarea gratuită a spațiilor din Piața Amzei, renovate pe bani publici

spotmedia.ro
Clotilde Armand

Fostul consilier local Dan Podaru, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al sectorului 1, a depus o sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA), prin care denunță ilegalități comise de administrația condusă de Clotilde Armand, prin care au fost oferite gratuit spațiile din Piața Amzei, renovate din bani publici, unei organizații nonguvernamentale, care acționează însă ca o agenție de publicitate.

“Doresc să reclam săvârșirea următoarelor fapte penale de numiții Clotilde Marie Armand, primar al Sectorului 1, Ionel Stoica, șef Serviciu Comunicare din Primăria Sectorului 1 și Andrei Gavrilă Borțun, fondatori și președinte al Fundației The Institute:

1. Abuz în serviciu, faptă prevăzută de dispozițiile art.297 Cod penal,

2. Uzurparea funcției, faptă prevăzută de dispozițiile art.300 Cod penal,

3. Neglijență în serviciu, faptă prevăzută de dispozițiile art.298 Cod penal,

4. Delapidare, faptă prevăzută de dispozițiile art.295 Cod penal si

5. Constituire de grup infracțional, faptă prevăzută de dispozițiile art.367 alin.6

Cod penal”, se arată în denunțul penal formulat de Dan Podaru.

Candidatul pentru funcția de primar al sectorului 1 atrage atenția că acțiunile actualului edil au provocat pierderi bugetului local.

“Cedarea gratuită a spațiilor din Piața Amzei 13 și Piața Amzei 13A reprezintă o nouă ilegalitate a primarului Clotilde Armand. Spațiile din cele două imobile sunt identificate ca spații comerciale. În consecință, ele nu puteau fi cedate gratuit, sub formă de parteneriat, deoarece este evident afectat bugetul local și banul public”, a declarat Dan Podaru, pentru “România liberă”.

Acesta afirmă că are încredere că organele de anchetă își vor face datoria.

“Mai mult decât atât, Codul administrativ prevede că entitatea care administrează aceste spații este consiliul local.Prin urmare, era obligatorie consultarea consiliului local, pentru cedarea, închirierea sau schimbarea destinației acestor spații. Mai mult decât atât, trebuie precizat că această clădire era prevăzută pentru activități comerciale. Este o piață. Nu i se putea schimba sub nicio formă destinația. Nu o puteai transforma în centrul cultural, de exemplu. Pentru acest lucru, trebuia cerut atât acordul Consiliului General al Municipiului București, cât și acordul Consiliului Local al Sectorului 1. În consecință, primarul Clotilde Armand a săvârșit o ilegalitate și am convingerea că autoritățile – DNA, pe care am sesizat-o – își vor face, de această dată, 100% cu profesionalism datoria și vom asista cum acest grup infracțional, format atât din funcționari publici și reprezentanți ai primăriei, cât și ai unor firme private din domeniul publicității, vor suporta rigorile legii”, a explicat Podaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.