Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângerea Autorității de Reglementare Financiară Americană sugerează de ce Brian Brooks a demisionat din funcția de CEO Binance

britannica.com
sec Autoritatea de Reglementare Financiară Americană a Valorilor Mobiliare

Noile detalii dezvăluite în plângerea SEC (Autoritatea de Reglementare Financiară Americană a Valorilor Mobiliare) ar putea explica de ce Brian Brooks a demisionat brusc din funcția de CEO al Binance.US în 2021, sugerează un avocat cripto. Cea mai recentă plângere a SEC împotriva Binance ar putea indica de ce fostul CEO Binance.US, Brian Brooks, a ales să demisioneze în august 2021, la doar trei luni după numirea sa.

Potrivit unui tweet din 5 iunie al avocatului de criptomonede James Murphy – cunoscut pe Twitter sub numele de MetaLawMan – plângerea SEC citează o „sursă fără nume” care a condus Binance.US pentru o scurtă perioadă de timp în 2021. Datele se corelează cu timpul în care Brooks a fost CEO al Binance.US, conform cointelegraph.com.

Brooks, un fost bancar de top, a condus operațiunile la bursa cripto după ce l-a înlocuit pe fostul CEO Catherine Coley la 1 mai 2021. Conform comentariilor citate în plângere, Brooks și-a dat seama rapid că „nu era de fapt cel care conduce această companie”. Recunoscând acest lucru, a decis să plece , anunțându-și demisia doar trei luni mai târziu, pe 7 august.

Directorul de comunicații al Binance, Patrick Hillman, a respins speculațiile lui Murphy, adăugând că aceasta „ar putea fi narațiunea unei singure persoane” și că „s-ar putea să nu reziste testului timpului”.

Cointelegraph a contactat Binance.US și Brooks pentru comentarii, dar încă nu a primit un răspuns.

Informația vine în urma Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse ale Statelor Unite care a depus un total de 13 acuzații împotriva lui Binance pentru că nu s-a înregistrat ca bursă de valori mobiliare și a funcționat ilegal în SUA.

Vestea a făcut ravagii asupra prețului criptomonedelor, inclusiv Bitcoin și Eter, care au scăzut cu 5,6% și, respectiv, 4,3% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor de la Cointelegraph Price Index.

Acțiunile companiilor cripto tranzacționate public din SUA au asistat, de asemenea, la o scădere bruscă a prețului, Coinbase (COIN) scăzând cu 9% în timpul orelor de tranzacționare pe piață pe 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.