Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plantele care îți răcoresc casa și te ajută să economisești energie electrică

Pinterest
plante casa

Există plante care pot oferi o alternativă răcoroasă la căldura sufocantă a verii și la consumul excesiv de energie electrică al aerului condiționat. Descoperă în continuare despre aceste plante și cum poți aduce frumusețe în locuință, economisind în același timp la factura de energie!

Valul de căldură care lovește România nu poate fi potolit decât prin utilizarea aerului condiționat, ar spune unii. Însă ceea ce nu se știe este că există câteva plante care nu doar oferă un aspect mult mai frumos locuinței tale, ci o și răcorește, ajutându-te să faci o reducere considerabilă la factura curentului electric. Ele absorb căldura și reîmprospătează aerul, scrie impact.ro.

Palmierul Areca

Printre plantele menționate, se regăsește și Palmierul Areca, o alegere excelentă pentru a purifica aerul. Cu o tulpină robustă și frunze lungi, acesta provine din insula Madagascar. Se adaptează cu ușurință la temperaturile ridicate, oferind în același timp un decor plăcut și îmbunătățind calitatea aerului din încăpere.

Limba soacrei

O altă plantă foarte eficientă în comabterea căldurii este limba tigrului sau limba soacrei. Ea are frunzele foarte lungi, purifică aerul, dând o plăcută senzație de prospețime încăperii în care își găsește locul. Pe lângă frumusețea ei și la decorarea casei, limba soacrei ajută la reglarea temperaturii interioare.

Aloe Vera

Aloe Vera este o altă plantă care ajută aerul să se purifice. Este foarte cunoscută, fiind folosită în scop medicinal sau ca ingredient pentru remedii casnice și pentru îngrijirea pielii. Datorită proprietăților sale, Aloe Vera emite cantități mari de oxigen ce fac ca temperatura din cameră să scadă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.