Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de pace al lui Trump generează o reuniune de urgență a Ligii Arabe

twitter
Liga Araba

O reuniune extraordinară a Ligii Arabe va avea loc sâmbătă la Cairo, în prezenţa preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, pentru a evoca planul de pace pentru Orientul Mijlociu (OM) pe care Washingtonul l-a dezvăluit marţi, a anunţat secretarul general al organizaţiei, Hossam Zaki, informează AFP potrivit Agerpres.

Această "reuniune extraordinară", în prezenţa lui Abbas şi a miniştrilor de externe ai statelor membre, va avea loc în urma "unei cereri palestiniene", a precizat Hossam Zaki într-un comunicat.

Amânat de mai multe ori, planul de pace a fost dezvăluit la Casa Albă de preşedintele american Donald Trump, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, în absenţa părţii palestiniene, care consideră Administraţia Trump parţială.

Marele imam al moscheii Al-Azhar, mare instituţie a islamului sunnit, a criticat la rândul său în mod vehement acest plan, în timpul unei conferinţe internaţionale pentru reforma discursului religios, la Cairo.

"Nu mai avem identitate (...) în calitate de arabi şi musulmani. Nu mai suntem nimic. (...) Mă simt teribil de dezonorat atunci când l-am văzut pe (Donald) Trump cu (premierul) israelian", a afirmat marele imam Ahmed al-Tayeb. "Ei sunt cei care prevăd, discută, decid şi rezolvă problemele noastre. Nu există acolo niciun arab sau musulman", a deplâns el.

Donald Trump a propus marţi o "soluţie realistă cu două state" pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, care condiţionează totuşi naşterea unui stat palestinian de "respingerea clară a terorismului" şi menţionează că Ierusalimul va rămâne "capitala indivizibilă a Israelului".

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a oraşului ocupată din 1967 de Israel şi apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.