Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de pace al lui Trump - Moscova le cere israelienilor şi palestinienilor 'să negocieze direct'

nyt.com
trump

Rusia a făcut apel marţi la israelieni şi palestinieni să declanşeze "negocieri directe" pentru a ajunge la un compromis "reciproc acceptabil", după prezentarea planului de pace al lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, relatează AFP.

"Trebuie declanşate negocieri directe pentru a ajunge la un compromis reciproc acceptabil. Nu ştim dacă propunerea americană este reciproc acceptabilă sau nu. Trebuie să aşteptăm reacţia părţilor", le-a declarat agenţiilor ruse de ştiri adjunctul ministrului rus de externe, Mihail Bogdanov.

Citește și: Realitatea Plus, minus în redacție. Val de plecări: editori, reporteri și operatori

"Important este ca palestinienii şi arabii să-şi exprime părerile", a adăugat el, precizând că Moscova va "studia" planul american.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu "două state", dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului care foarte probabil vor provoca reacţii vehemente în tabăra palestiniană. Planul a fost deja respins de gruparea Hamas, care conduce Fâşia Gaza.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu este aşteptat miercuri la Moscova pentru a-i prezenta planul de pace american lui Vladimir Putin.

Rusia a anunţat în mai multe rânduri că este gata să găzduiască discuţii directe între israelieni şi palestinieni, notează AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.