Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Gabrielei Firea pentru a rezolva situația clădirilor cu RISC SEISMIC

facebook.com
gabriela firea

Primăria Capitalei își va înfiinţa o societate comercială pe acţiuni care urmează să se ocupe de reabilitarea clădirilor cu risc seismic. Astfel, locatarii care doresc să îşi consolideze locuințele vor putea să se mute în imobilele de necesitate puse la dispoziţie pe perioada lucrărilor.

Activitatea noii societăţi comerciale înfiinţată la nivelul Primăriei Capitalei se va axa exclusiv pe soluţionarea situaţiei clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Municipiului Bucureşti şi va avea în componenţă specialişti în domeniu.

Citește și: IREAL: Visul SUPREM al unui viceprimar al Capitalei la 40 de ani de la cutremurul DEVASTATOR

"De-a lungul anilor, personalul implicat în activitatea de consolidare a clădirilor cu risc seismic s-a confruntat cu numeroase dificultăţi: timpul lung de la identificarea şi expertizarea clădirii până la finalizarea consolidării şi predarea efectivă a clădirii către proprietar (în unele cazuri durata depăşind 8 ani), complexitatea activităţilor care trebuie desfăşurate pentru realizarea acestor lucrări (discuţii cu proprietarii pentru a accepta relocarea temporară, lipsa documentaţiilor cadastrale, proprietari aflaţi în străinatate), precum şi imposibilitatea demarării lucrărilor în absenţa acordului majorităţii locatarilor etc. Considerăm că această activitate este deosebit de complexă şi necesită abordare multidisciplinară. De aceea, este necesară atragerea de specialişti cu înaltă calificare din domenii diverse, ce nu poate fi realizată la nivelul de salarizare actual", se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei agenţiei de presă MEDIAFAX.

În prezent, în Capitală există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public şi 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.