Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Hamas a fost dezvăluit! Fiul unuia dintre fondatorii organizaţiei teroriste a dat cărțile pe față

al-monitor.com
hamas racheta

Planul Hamas a fost dezvăluit! Fiul unuia dintre fondatorii organizaţiei teroriste a dat cărțile pe față

Mosab Hassan Yousef, fiul unuia dintre fondatorii organizaţiei teroriste, a fugit de Hamas când a înţeles cât de sângeroşi pot fi aceştia. El a dezvăluit, la Antena 3 CNN, planul pus în aplicare cu acest război din Israel.

Tunelurile din Fâşia Gaza sunt o provocare pentru orice mare armată a lumii! O spune Mosab Hassan Yousef, fiul unuia dintre fondatorii Hamas, care a fost crescut în sânul organizaţiei teroriste.

El a vorbit în exclusivitate pentru prima oară pentru o televiziune din România, despre ideologia organizaţiei teroriste care pune mai presus principiile decât viaţa umană.

Întrebat dacă există un plan mai mare pentru Hamas dincolo de atacul asupra poporului israelian, Mosab Hassan Yousef a spus: "La fel ca și restul grupărilor islamiste, ISIS, Al-Qaeda, jihadiștii salafiști, etc, acest tip de grupări, vor să stabilească un khilafah, adică un stat islamic global sub steagul lui Allah, în care toată lumea devine musulmană. Iar dacă nu ești musulman, trebuie să plătești impozite către statul lor global.

Cu un singur lider, care ar conduce, ar fi conducătorul Pământului. Așadar, aceasta este mentalitatea secolului al șaptelea. Și ei încearcă să o manifeste în secolul XXI", a spus acesta.

"Ideologia Hamas este superioară vieții umane"

Întrebat daca celor din Hamas le pasă de poporul lor, Mosab a spus: "Ideologia Hamas este superioară vieții umane. Metoda Hamas este de fapt de a vărsa sânge uman și de a ucide vieți omenești, pentru a lăuda ideologia și pentru a-l lăuda pe Allah, Dumnezeul. Așadar, valoarea vieții umane este inferioară religiei, este inferioară lui Dumnezeu. Prin urmare, ei sunt dispuși să sacrifice cât de multe este nevoie", a mai spus acesta.

Întrebat în continuare dacă pe lângă Iran, Hamas mai are vreun partener nevăzut şi in alte ţări, Mosab a spus: "Nu este un secret. Cunoaşteţi relația dintre Iran și Rusia, relația dintre Rusia, Coreea de Nord și China, regimul islamic din Iran, sprijinul lor pentru invazia rusă în Ucraina și furnizarea de drone și alte tipuri de sprijin militar și politic nu sunt un secret. Intenția Rusiei de a schimba ordinea mondială este declarată, este anunțată. De asemenea, nu este un secret. Așadar, vorbim despre o ligă care reunește Coreea de Nord, Rusia, China, Iran".

"Nu există nicio armată modernă care să fie pregătită pentru acest tip de război"

Referitor la tunelurile de sub Fâșia Gaza şi despre starea celor ţinuţi ostatici, Mosab a spus:

"În primul rând, este în interesul Hamas să îi țină pe ostatici în viață. Pentru că ceea ce urmăresc, vor să elibereze toți prizonierii palestinieni după începerea negocierilor.

Așadar, este în interesul lor să păstreze ostaticii în stare bună. În ceea ce privește tunelurile, trebuie să vă spun că nu există nicio armată modernă care să fie pregătită pentru acest tip de război.

În care un grup terorist deturnează o întreagă societate și construiește tuneluri, buncăre, sub spitale, școli, moschei, oraș sub oraș. Echipat cu rachete, echipat cu armament avansat care este anti-tanc, care este anti-armament modern.

"Hamas este deja învinsă pentru că folosește scuturi umane"

Deci nu există o armată care să fie pregătită pentru acest tip de război. Și cred că pentru Israel aceasta va fi nu o experiență nouă, ci una unică. Este foarte greu de prezis rezultatul. Dar pot spune că Hamas este învinsă. De ce? Pentru că folosesc scuturi umane", a mai spus Mosab.

- Pe cine acuzați pentru situația îngrozitoare în care se află locuitorii din Gaza?

"O încetare prematură a focului ar putea duce la mai multe violențe. Israelul este hotărât, indiferent de apelurile la încetarea focului. Dar cei care cer încetarea focului, trebuie să înțeleagă că treaba nu s-a terminat. Treaba nu este făcută și focul poate înceta în momentul în care Hamas este înlăturat de la putere. Pentru că nu ne putem permite să menținem Hamas la putere în timp ce insistă să anihileze statul Israel. Acum, avem o mulțime de victime civile. Și, așa cum am mai spus și repet din nou și din nou, sângele este pe mâinile Hamas pur și simplu pentru că ei au inițiat războiul", a mai spus Mosab.

- Care este posibilitatea de a vedea mai multe atacuri teroriste în Europa în lunile următoare? Cât de mult este răspândită organizația în toată lumea?

"Este foarte greu de prezis. Dar, printre noi sunt o grămadă de extremiști. Islamiștii sunt foarte periculoși, pentru că sunt foarte încărcați, foarte motivați. Există alte grupuri extremiste peste tot. Există indivizi extremiști

Îngrijorarea mea este că Hezbollah va deschide un front împotriva Israelului în nord. Deoarece atât Hezbollah, cât și Hamas, ambele organizații sunt finanțate de Iran. Houthis din Yemen, de asemenea, sunt finanțaţi de Iran. Și am asistat la lansarea de către Houthis a unor rachete balistice în ultimele 48 de ore. Așadar, aceasta este o evoluție importantă și acesta ar putea fi, știți, planul Iranului", a mai spus Mosab Hassan Yousef, fiul unuia dintre fondatorii organizaţiei teroriste Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.