Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul PNL pentru a prelua PNRR de la USR-PLUS: Florin Cîțu are un rol crucial

sah batalie politica

Continuă bătăliile de etapă în cadrul coaliției de guvernare! Chiar dacă scandalul din sănătate a fost tranșat prin numirea unui nou ministru, în persoana Ioanei Mihăilă, acum apare o nouă controversă între reprezentanții PNL și USR-PLUS din Guvern.

Surse guvernamentale precizează pentru STIRIPESURSE.RO că PNL vrea să preia programul PNRR de la USR-PLUS, coordonat de Cristian Ghinea, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Nemulțumirile celor de la PNL au fost rostite în cadrul ședinței săptămânale de luni, când mai mulți oficiali liberali se arătau nemulțumiți de Ghinea (mai mule aici).

În acest sens planul de a prelua PNL simbolic programul PNRR ar fi unul destul de simplu și a fost prezentat în ședința de astăzi: coordonarea PNRR să fie preluată de premierul Florin Cîțu de la Cristian Ghinea, iar adjuncți să fie Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și fondurilor europene, dar și Claudiu Nazare (PNL), ministrul Finanțelor.

În acest fel, cel puțin simbolic, USR-PLUS nu și-ar mai putea însuși succesul acestui proiect.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru, la Palatul Cotroceni, luni, 26 aprilie, pentru ora 16.00 pe această temă.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Au fost convocaţi la Cotroceni prim-ministrul României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut dezbateri contradicţii referitoare la PNRR, după ce vicepremierul Dan Barna a afirmat că părţi din PNRR au fost respunse de Comisia Europeană. Ulterior, ministrul Ghinea a denunţat un "fake news", susţinând că PNRR nu a fost trimis la C.E., deci Comisia nu putea să îl respingă.

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.