Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLANUL PSD în doi pași: Când ajunge Liviu Dragnea prim-ministru/ SURSE

tribuna.md
plan strategie

Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhadeh președintelui Klaus Iohannis în vederea desemnării ca prim-ministru desemnat pentru a forma Guvernului Coaliției PSD+ALDE care a câștigat alegerile din 11 decembrie a.c. NUMAI că Liviu Dragnea nu a renunțat la visul de a fi prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre... după ce prevederile legale care îl împiedică acum pe șeful PSD să fie desemnat vor dispărea, Sevil Shhadeh va urma să demisioneze pentru a-i face loc.

Vezi și: PROFIL - Cine este Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD: 'FINA' lui Liviu Dragnea

Estimarea ar fi de c.ca 6 luni dar poate dura sau mai mult... sau mai puțin în funcție de ce se va întâmpla în Parlament și poate la Curtea Constituțională. Până atunci Liviu Dragnea va conduce din umbră Guvernul României din scaunul de șef al Camerei Deputaților și de cel al PSD.

De altfel... la întrebările jurnaliștilor dacă Guvernul Sevil Shhadeh ar urma să aibă un mandat întreg sau unul limitat, liderul PSD a folosit des expresia ”așa aim decis deocamdată” refuzând să explice clar cum definește acest lucru. Cât depsre sine a spus că nu crede că în România cineva trebuie să aibă interdicții pe viață lăsând să se înțeleagă că și-ar dori funcția pentru sine într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Vezi si: Dragnea, mai nervos ca niciodată. Întrebarea presei care l-a iritat pe liderul PSD

"Așa cum știți, PSD a câștigat alegerile și conform cutumelor și din țară și din alte țări eu aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcția de prim-ministru în guvernul României", a declarat Liviu Dragnea, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

El a precizat că nu a solicitat funcția de premier, ținând cont de două aspecte.

"Am ținut cont de afirmațiile repetate ale președintelui României și în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară și nu vreau ca vreun mandat pe care l-aș fi putut începe să fie prin forțarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituțională  nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine. Deocamdată! Dar nici nu pot să arunc peste umeri o responsabilitate uriașă dată de un vot popular masiv, o răspundere care este a mea, pentru că eu am conceput și realizat împreună cu colegii mei un program de guvernare care ne-a adus în principal aceste voturi", a adăugat Dragnea la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.