stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Planurile de viitor ale lui Daniel Constantin

Inquam Photos / George Călin
Inquam Daniel Constantin

După scandalul dintre Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu, nu puțini au fost cei care au susținut că fostul lider PC va pune bazele unui nou partid. Ideea a prins și mai mult rădăcini prin prisma scandalului mocnit dintre Ponta și Dragnea. Fiind bine cunoscută relația apropiată dintre fostul premier și fostul ministru al agriculturii, posibilitatea ca drumurile celor doi să se reîntâlnească în interiorul unui partid nou părea din ce în ce mai reală.

Astăzi însă este pentru prima dată când Daniel Constantin își devoalează cu subiect și predicat planurile de viitor:

„Sunt onorat să constat că, după aceşti ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregătită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect şi faţă de ei am în continuare obligaţia de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales preşedinte al Partidului Conservator”.

Fără a fi un lider carismatic, Daniel Constantin este în continuare susținut de echipa apropiată. Acest lucru și pentru că, alături de el, apropiații săi au putut beneficia de-a lungul timpului de multiple beneficii, care pot reieși cu ușurință dintr-o altă parte a declarației de azi a lui Constantin:

„Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai patru parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanţi în Parlament. Din aceşti 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenţi, valoroşi, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcţiilor publice.”

Așadar, locuri în Parlament și în Guvern, în consilii de administrație și deconcentrate, toate acestea obținute datorită negocierilor purtate de Daniel Constantin. Aceste beneficii au contribuit la sudarea relației dintre fostul viceprim-ministru și echipa sa apropiată.

Cât de mult cântărește astăzi acea echipă în ALDE este greu de spus. Probabil că nu îndeajuns de mult, altfel Daniel Constantin nu s-ar mai afla în situația actuală. Totuși, chiar dacă în interiorul partidului apropiații lui Constantin nu pot produce daune suficiente aripii Tăriceanu, din afara lui, lucrurile pot sta diferit.

Apariția unui nou partid pe centrul eșichierului politic poate produce destul rău ALDE. Daniel Constantin are nevoie de sponsori pentru sedii și pentru asigurarea vizibilității, plus o voce puternică și credibilă care ducă mesajele partidului mai departe.

Până acum, Daniel Constantin nu a părut niciodată să ducă lipsă de fonduri. Iar în ceea ce privește vocea puternică și credibilă, aceasta ar putea fi asigurată de Victor Ponta. Dacă acest plan va prinde contur, va provoca destule daune partidului lui Tăriceanu. Nu vorbesc aici despre pericolul ca ALDE să nu scoată 5% în alegeri.   Ca partid balama pentru PSD, aceștia din urmă vor avea tot timpul grijă ca Tăriceanu și comp. să treacă pragul. Dar, pe de altă parte, președintele Senatului își va vedea îngreunate și mai mult planurile de a fi liderul unui partid care să conteze și alte jocuri decât stabilitatea unei majorități. Un partid nou creat de Daniel Constantin va face și mai dificilă depășirea pragului psihologic de 5% de către ALDE. În ceea ce îl privește pe Tăriceanu, acesta este genul de politician căruia îi place să joace. Iar să rămâi liderul unui partid de 5-7% îți închide din start multe dintre variante.


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.