Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Barack Obama după ce a plecat de la Casa Albă

sputnik
siria

Membrii delegaţiei rebelilor sirieni au sosit duminică la Astana, în Kazahstan, pentru primele convorbiri face-to-face cu reprezentanţii regimului de la Damasc, relatează AFP preluata de agerpres.

Convorbirile, care urmează să demareze luni la începutul după-amiezii, vor fi primele între emisarii lui Bashar Al-Assad şi o delegaţie formată doar din rebeli combatanţi, opozanţii politici rămânând de această dată cantonaţi în rolul de consilieri. 

Şeful delegaţiei rebelilor, Mohammed Allouche, a sosit în capitala kazahă în cursul dimineţii, însoţit de circa zece şefi combatanţi, inclusiv Fares Bouyouch, de la Armata din Idleb, Hassan Ibrahim, de la Frontul de Sud, şi Mamoun Hajj Moussa, de la gruparea Suqour al-Cham. 

Delegaţia rebelă, iniţial formată din opt membri, a fost extinsă la un total de 14 reprezentanţi, la care se adaugă 21 de consilieri, potrivit unei surse apropiate opoziţiei. 

Cei zece emisari ai regimului, conduşi de ambasadorul sirian la ONU Bashar Jaafari, au părăsit Damascul duminică, potrivit agenţiei oficiale siriene SANA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.