Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile NASA de a trimite astronauți pe Lună, date peste cap de pandemia de coronavirus

Business Insider
Nasa

Epidemia de coronavirus frânează planurile NASA de a trimite din nou astronauţi pe Lună până în 2024, după ce administratorul agenţiei spaţiale americane a dispus joi închiderea temporară a două unităţi de producţie a rachetelor atunci când un angajat a fost testat pozitiv, informează Reuters potrivit Agerpres.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a anunţat prin intermediul unui comunicat că va închide Michoud Assembly Facility din New Orleans şi Stennis Space Center din Hancock County, Mississippi, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus din regiune.

"Suntem conştienţi că acest lucru va afecta misiunile NASA, dar în timp ce echipele noastre fac eforturi pentru a analiza imaginea de ansamblu şi a reduce riscurile, înţelegem că prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa angajaţilor NASA", a precizat Bridenstine.

Închiderea unităţilor este cel mai recent obstacol care afectează NASA în proiectul de dezvoltare a noii generaţii de rachete denumite Space Launch System (SLS) şi a capsulei Orion, destinată echipajului, care ar urma să trimită astronauţi pe Lună şi Marte.

Bridenstine nu a precizat pe ce perioadă vor rămâne închise unităţile, dar a recunoscut că acest lucru va avea drept efect ''suspendarea temporară a producţiei şi testării în cadrul Space Launch System şi echipamentului Orion''.

Marţi, în toate cele 11 centre NASA, nivelul de alertă a fost ridicat la 3 în cadrul planului de urgenţă pentru coronavirus al agenţiei, angajaţii fiind solicitaţi să lucreze de acasă cu excepţia celor implicaţi în ''activităţi esenţiale'' în cadrul misiunilor, inclusiv pentru Space Launch System.

La Stennis Center şi Michoud Assembly Facility, nivelul de alertă a fost ridicat joi la 4, cel mai înalt, care impune închiderea temporară, după ce un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Măsura închiderii frânează calendarul accelerat al NASA de a trimite din nou astronauţi pe Lună până în 2024, o realizare considerată drept un pas esenţial pentru misiunile cu echipaj uman către Marte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.