Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile noului ministru al Culturii: Management nou la Opera Română

romaniatv.net
corina suteu

Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a exprimat, joi, într-o conferință de presă, la sediul Ministerului Culturii, care sunt priorităţile mandatului său pe următoarele luni în fruntea ministerului de resort.

În ceea ce priveste situația de la Opera Națională București, noul ministru al Culturii a declarat că este o „oportunitate pentru a face să avanseze restul obiectivelor de natură administrativă și legislativă”.

„O adevarata avansare si evolutie pe care o are mandatul pe care il indeplinesc acum de a oferi instrumente mai bune managementului institutiei culturale publice. Deci pentru mine, eu vad criza de la Opera Nationala si ca pe o oportunitate pentru a face sa avanseze restul obiectivelor de natura administrativa si legislativa”, a spus Corina Șuteu.

Miercuri seară, Corina Șuteu a scris următorul mesaj, publicat pe pagina sa personală de Facebook:

"În acest mandat va exista, pe de o parte, continuitate şi, pe de altă parte, o corelare mai strânsă între obiectivele reformatoare şi resursele aflate la dispoziţie. Va continua dialogul cu sectorul independent şi cu societatea civilă, în spiritul transparenţei şi a întreţinerii unei atitudini participative între administraţia culturală şi zonele culturale emergente. Totodată, va continua atenţia acordată instituţiilor publice de cultură şi ameliorării legislaţiei şi administraţiei culturale. Este urgentă rezolvarea situaţiei de la Opera Naţională din Bucureşti şi, într-un context mai larg, asumarea unor măsuri legislative legate de instituţiile de spectacol din România şi de statutul creatorului. Cinematografia este o prioritate absolută, vor fi prezentate iniţiativele dezvoltate în ultimele luni. De asemenea, va fi prezentat stadiul Strategiei Sectoriale în domeniul Culturii, de a cărei adoptare depinde realizarea unor politici publice în Cultură pe termen mediu şi lung. Ameliorarea legislaţiei privind protecţia patrimoniului naţional în vederea salvării, prezervării şi valorificării lui, rămâne de asemenea, o direcţie prioritară a Ministerului Culturii."

Corin Şuteu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş.

Corina Şuteu a ocupat până acum funcţia de secretar de stat în Ministerul Cutlurii. Ea a fost director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 - 2012, în perioada în care la conducerea Institutului Cultural Român era Horia Roman Patapievici.

A părăsit ICR pe fondul controversei legate de o expoziţie organizată de filiala New York a instituţiei, celebrul scandal al "poneiului roz cu zvastică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.