Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma de monitorizare a numărului de salariaţi din sănătate infectaţi cu coronavirus a fost lansată de Solidaritatea Sanitară

www.wired.com
Aplicatie carantina supravehgere

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă lansarea publică a Platformei de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaţilor din sănătate, creată în cadrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială "Solidaritatea" (CCDSS), potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERRPRES, platforma prezintă numărul total de salariaţi infectaţi, mergând până la nivel de unitate şi metodologia de culegere a acestor informaţii. Platforma poate fi accesată pe: https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/

Conform datelor culese până la sfârşitul zilei de 14 aprilie 2020 erau confirmaţi ca fiind infectaţi 1.368 de salariaţi din sănătate, ei reprezentând 19,89% din totalul cetăţenilor confirmaţi pozitivi SARS-CoV-2.

"Au fost infectaţi 0,5472% din salariaţii din sănătate, comparativ cu 0,0343% din totalul cetăţenilor. Creşterea medie zilnică a numărului de salariaţi din sănătate infectaţi din ultimele 15 zile a fost de 13,13%. Acest demers este determinat de necesitatea utilizării datelor privind numărul de salariaţi infectaţi pentru elaborarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. Absenţa datelor publice consecvente şi la nivel de detaliu (mergând până la nivelul unităţilor sanitare) dublată de nivelul redus de informare al salariaţilor în privinţa cazurilor de colegi infectaţi cu SARS-CoV-2 generează un pericol extrem de mare la adresa sănătăţii şi securităţii salariaţilor.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit


Precizăm că platforma este aflată în continuă dezvoltare, în perioada următoare urmând să fie disponibile pentru public şi estimările rezultate în urma prelucrării datelor de către resursele de inteligenţă artificială utilizate în cadrul CCDSS", se menţionează în comunicat.

Sursele utilizate în cadrul platformei sunt comunicatele oficiale, liderii sindicatelor membre FSSR, presa locală şi cea naţională şi sesizările efectuate de salariaţi.
Marja de eroare estimată este de 4%, iar corectarea erorilor se face pe baza comunicărilor transmise de către unităţi (este dependentă de nivelul transparenţei de care dau dovadă unităţile).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.