Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma media americană Ozy anunță că activitatea acesteia va continua în pofida scandalurilor

newsbeezer.com
Ozy platform

Directorul platformei media americane Ozy a anunţat luni că activitatea acesteia va continua, după ce vineri a declarat că o va închide în urma dezvăluirilor apărute în presa din Statele Unite despre minciunile rocamboleşti pe care le-a folosit pentru a încerca să atragă investitori, relatează AFP.

Decizia de închidere a fost ''prematură'', a declarat Carlos Watson la postul de ştiri CNBC.

Pe durata weekendului, compania a avut ''conversaţii bune'' cu investitori şi agenţi de publicitate, a explicat el.

Consiliul de administraţie a optat vineri pentru încetarea activităţii grupului lansat în 2013 de Watson.

Această platformă dorea să devină un site agregator de articole, podcast-uri şi videoclipuri, prezentând conţinuturi atât informative, cât şi de divertisment, după modelul altor companii născute pe internet, precum BuzzFeed şi Refinery29.

Dar, potrivit unei anchete a cotidianului The New York Times, publicată duminica trecută, se pare că directorii companiei Ozy au exagerat în mod intenţionat cifrele despre accesările platformei şi vizionările conţinuturilor ei pe alte site-uri, mai ales pe YouTube.

Într-o conferinţă telefonică din luna februarie cu reprezentanţi ai băncii Goldman Sachs, care intenţionau să investească 40 de milioane de dolari în capitalul platformei Ozy, Samir Rao, cofondator şi vicepreşedinte al companiei, a pretins că era un director de la YouTube, a dezvăluit The New York Times.

Ozy a promovat totodată emisiunea sa de tip talk-show "The Carlos Watson Show", lansată în 2020, folosind sintagma "primul talk-show al Amazon Prime", platforma video a grupului Amazon, fără a avea acordul companiei din Seattle şi în condiţiile în care emisiunea nu era nici promovată, nici finanţată de către Amazon.

Platforma Ozy a reuşit totuşi să găzduiască o serie de invitaţi de prestigiu în acea emisiune după ce a datat asigurări că aceasta era difuzată pe postul american de televiziune prin cablu A&E, deşi niciun contract în acest sens nu fusese încheiat cu acel post TV.

În faţa numărului din ce în ce mai mare de dezvăluiri de săptămâna trecută, mai mulţi agenţi de publicitate şi-au suspendat campaniile publicitare, în timp ce unul dintre jurnaliştii de renume a platformei, Katty Kay, precum şi preşedintele consiliului de administraţie, Marc Lasry, au demisionat.

"Avem multe lucruri de făcut pentru a ne îmbunătăţi, dar simt cu adevărat că avem o voce semnificativă, transformatoare'', a declarat Watson luni pentru CNBC, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit bazei de date Crunchbase, Ozy Media a obţinut, în total, aproximativ 70 de milioane de dolari de la diverşi investitori.

Grupul nu a răspuns imediat la o solicitare formulată de AFP de a detalia modul în care intenţionează să îşi continue activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.