Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma online pentru vaccinarea anti-COVID-19 a devenit funcțională de astazi și în Republica Moldova

smartradio.ro
vaccin covid

Platforma online a devenit funcțională și pentru cetățenii din Republica Moldova care doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 mai, de către Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite știri.md

Platforma permite înregistrarea unei programări, prin introducerea IDNP-ului. În caz în care nu există locuri disponibile pentru programare sau dacă persoana nu este eligibilă la această etapă, se poate înregistra în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, solicitantul va fi contactat pentru a se programa la vaccinare.

Denis Cernelea a menționat că, recent, s-a decis lansarea graduală a etapei a treia de imunizare. Săptămâna viitoare, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării urmează să decidă asupra deschiderii integrale a etapei trei, care prevede vaccinarea populației generale.

Responsabilul a mai spus că, în perspectivă, și în Republica Moldova vor fi organizate maratoane de vaccinare, așa cum se face în alte state.

Cât despre posibilitatea persoanelor de a lege tipul de vaccin, Ninel Revenco, coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a reiterat că orice vaccin disponibil în țară este verificat, este bun și este eficient.

Oamenii pot selecta un vaccin sau altul, însă există riscul ca un anumit tip de ser să ajungă mai târziu.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până în prezent, au fost administrate 202.883 de doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 27.000 de persoane s-au vaccinat cu ambele doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.