Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plăţi necuvenite de peste 2,29 milioane lei, identificate de AJPIS - Prejudiciul, recuperat în proporţie de 85%

contabilul.manager.ro
casa de marcat anaf plati cu cardul

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud a identificat, în cursul anului trecut, plăţi necuvenite de peste 2,29 milioane de lei, din care aproape jumătate pentru indemnizaţii de creştere a copilului, potrivit raportului de activitate publicat pe site-ul instituţiei, potrivit Agerpres.

Cei de la AJPIS au reuşit să recupereze peste 85% din prejudiciu.

"AJPIS Bistriţa-Năsăud a identificat, în cursul anului 2021, 2.140 cazuri de plăţi necuvenite raportat la un număr mediu de plăţi beneficiari de 94.735, adică 2,26%. Valoarea prejudiciului din debitele stabilite este de 2.291.632 lei, adică 0,58% din valoarea totală a beneficiilor de asistenţă socială, plătite efectiv de către AJPIS, în sumă de 396.533.365 lei. În anul 2021, din debitele constatate în cursul anului şi cele aflate în sold la data de 1.01.2021, s-a recuperat suma de 2.564.668 lei, gradul de recuperare fiind 85,23% din total", se arată în documentul citat.

Din totalul plăţilor necuvenite, circa 1,12 milioane de lei au fost pentru indemnizaţii de creştere a copilului, reprezentând 1,4% din totalul plăţilor efectuate pentru acest tip de cheltuieli.

În raportul AJPIS Bistriţa-Năsăud se menţionează că toate debitele rămase neîncasate sunt în termen de 180 zile de la comunicare, pentru recuperarea din drepturile curente sau prin angajament de plată fără perceperea de obligaţii fiscale accesorii, iar, dacă acest termen va fi depăşit, debitele vor fi transmise către ANAF în vederea recuperării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.