Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pleacă ai lor, vin ai noștri - Concursuri cu dedicaţie la Primăria Sectorului 1, pentru oamenii disciplinați ai primarului

ionel stoica

USRPLUS a câștigat credibilitate și voturi mizând pe o retorică populistă de succes. Fără penali, transparență, meritocrație - acestea au fost valorile promovate de partidele de „oameni noi”. Însă, odată prinși în mrejele puterii, toate acestea s-au dovedit a fi piedici în calea ascensiunii unor oameni care așteptau cuminți să se conecteze la banul public. Odată cu vremurile, se schimbă și metodele. Dacă la partidele tradiționale, precum PNL sau PSD, lipitorii de afișe erau premiați cu funcții mari, la USRPLUS primesc poziții cei mai activi soldați în social media, propovăduitori disciplinați ai punctajelor de partid sau mesajelor diferiților lideri de grupări, în funcție de nevoie. Este și cazul lui Ionel Stoica, fost jurnalist de mare angajament, pentru care Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a organizat nu unul, ci mai multe concursuri la instituția pe care o păstorește.

Pe 21 ianuarie 2021, conform unui anunț publicat pe pagina Primăriei Sectorului 1, se deschide un concurs pentru postul de șef serviciu - Serviciul Imagine și Cultură. Se înscrie o singură persoană - Ionel Stoica. Dar, pentru că nu era absolvent de jurnalism și comunicare, așa cum era cerut, nu trece proba dosarului.

A doua zi, pe 22 februarie, ca să nu mai fie supărat că nu a citit bine cerințele, este angajat la cabinetul primarului. Iar pe 10 martie, presa de specialitate anunță noua misiune a lui Ionel Stoica - să conducă serviciul de presă al instituției. Însuși primarul Clotilde Armand anunță, practic, câștigătorul unui concurs care nu avusese loc încă...

Jobul din cabinetul primarului nu este suficient, așa că pe 18 martie se scoate din nou poziția la concurs, fiind eliminat criteriul de absolvent comunicare/jurnalism. Absolut surprinzător, se înscrie din nou Ionel Stoica. Ar fi fost și păcat, pentru el s-a făcut tot deranjul. Rezultatele selecției dosarelor au fost afisate pe 13.04, respectiv dupa contestatii pe 14.04.

Dosarul lui Ionel Stoica este validat, că doar nu degeaba s-au schimbat condițiile de studii superioare. Din păcate, însă, se pot aranja condițiile, dar nu și abilitățile candidatului. Ionel pică la proba scrisă, chiar și după contestații. Vă puteți imagina cam cât de slab a fost rezultatul său la proba scrisă, dacă nu s-a putut face nimic?

După ce a picat cu brio la începutul lunii mai concursul pentru șef de comunicare, pe care fusese anunțat deja de doamna primar cu surle și trâmbițe, se identifică rapid o soluție. Primăria a organizat câteva zile mai târziu, pe 13 mai, un concurs pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier ,clasa I,grad profesional asistent Serviciul Imagine si Cultura.

Ionel trecuse proba dosarelor și se pregătea temeinic pentru examen. Dacă la proba de testare a competențelor IT apare o mică problemă - contracandidatul său trece testul - , lucrurile se rezolvă la proba de limba engleză, unde rămâne doar domnul Stoica în cursă. Din fericire, candidatul a învățat temeinic de data asta, așa că trece cu brio examenul și, bineînțeles, interviul, cu notă foarte mare.

Pe 19 mai, Ionel Stoica este oficial angajat cu concurs în direcția Cultură și Imagine. Faptul că nu a trecut probele pentru concursul de șef nu este un impediment. La câteva zile distanță, este făcut șef din pixul doamnei Armand, deși nivelul său este de consilier asistent. Adică un fel de secretară.

O secretară loială, fidelă și disciplinată, care execută cu simț de răspundere toate ordinele, care transmite la virgulă fiecare mesaj politic de care Armand are nevoie în războaiele sale interminabile și care face politică plătit din bani publici. Politică din greu, comunicare, cultură sau imagine mai puțin. Așa se rezolvă problemele la USRPLUS, cu transparență deplină și concursuri aranjate, pentru postaci profesioniști care să trâmbițeze cu spor de pe un post călduț de funcționar public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.