Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plecat de la Fox News, jurnalistul Tucker Carlson primește invitație să lucreze în Rusia: 'Nu trebuie să-ți fie teamă să îl iei la .... pe Biden aici'

Tucker Carlson prezentator fox news

Jurnalistul Tucker Carlson a primit o invitație să lucreze în presa rusă, la câteva ore după despărțirea de Fox News.

RT, postul de televiziune cunoscut anterior sub numele de Russia Today, care este interzis în zeci de țări, inclusiv în întreaga Uniune Europeană, a precizat luni pe contul său de Twitter în limba engleză: "Hei @TuckerCarlson, poți pune întotdeauna mai multe întrebări cu @RT_com".

Vladimir Solovyov, cel mai proeminent comentator al televiziunii ruse de stat și un propagandist convins pro-Kremlin, a declarat că Carlson este binevenit să se alăture emisiunii sale de discuții nocturne - sugerând în același timp că ar trebui să ia în considerare o candidatură la Casa Albă. „Aveți admirația și sprijinul nostru în orice întreprindere pe care o alegeți pentru dumneavoastră în continuare, fie că este vorba de candidatura la președinția Statelor Unite (pe care ar trebui să o faceți în totalitate, apropo) sau de realizarea unui proiect media independent", a scris el într-un e-mail, potrivit unei capturi de ecran pe care a împărtășit-o pe canalul său Telegram. "Îți vom oferi cu plăcere un loc de muncă dacă dorești să continui ca prezentator și gazdă! Sunteți întotdeauna binevenit în Rusia și la Moscova, vă dorim mult noroc".

El a mai scris în postarea pe Telegram: "Tucker, vino alături de noi. Nu trebuie să-ți fie teamă să îl iei la p*** pe Biden aici", scrie Newsweek.com.

Într-o declarație pentru Newsweek, un purtător de cuvânt al Russia Today a scris: "Am avut deja plăcerea de a lucra cu mari personalități precum Julian Assange și regretatul Larry King, și i-am adresat o invitație președintelui Trump în 2020, și continuăm să primim personalități sincere și diverse în rețeaua noastră".

Context

Speculațiile se învârt în jurul locului unde Carlson și-ar putea găsi un nou loc de muncă, fie că este vorba de o altă rețea de știri de dreapta din SUA sau din altă parte. Carlson are legături puternice cu Ungaria și cu liderul Viktor Orbán, căruia i-a luat interviuri. Carlson și-a găzduit emisiunea Fox News din capitala țării, Budapesta, timp de o săptămână în 2021.

În 2022, Carlson a realizat un documentar intitulat "Ungaria vs. Soros: Lupta pentru civilizație" - o referire la George Soros, omul de afaceri și filantropul evreu de 92 de ani, născut în Ungaria, care a devenit un țap ispășitor pentru adepții conservatori ai teoriei conspirației din Europa și SUA.

Carlson a criticat în mod constant Ucraina de la invazia din 2022 februarie și a susținut adesea că SUA este adevăratul combatant într-un război prin procură împotriva Rusiei, un aspect pe care îl susțin și propagandiștii ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.