Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plenul Curții de Conturi a României a aprobat Raportul Public pe anul 2017

Curtea de Conturi

Plenul Curții de Conturi a României a aprobat Raportul Public pe anul 2017 care cuprinde concluziile acțiunilor de audit efectuate în anul 2018 asupra conturilor de execuție întocmite pentru exercițiul bugetar al anului 2017 și a modului de administrare a patrimoniului public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale.

În anul 2018, Curtea de Conturi a efectuat 1.670 de misiuni de audit financiar, 30 de misiuni de audit al performanței și 572 de misiuni de audit de conformitate, acțiuni realizate la un număr de 2.522 entități.

Prezentul raport reprezintă o imagine a situației managementului financiar din România. Curtea de Conturi a României își propune să rămână un partener corect pentru entitățile auditate în vederea gestionării cât mai eficiente a resurselor publice în interesul cetățeanului. Prin măsurile recomandate, Instituția Supremă de Audit din România vine în sprijinul mana­gerilor și a per­so­nalului din instituțiile publice/companiile publice în misiunea acestora de a crește performanța gestiunii și utilizării fondurilor publice.

Citește și: Report la Loto 6/49: Peste 3,2 milioane de euro; Report la Joker: Peste 1,46 milioane euro

“2018 a fost un an al consolidării procesului de modernizare a activității Curții de Conturi a României prin dezvoltarea unei culturi instituționale a transparenței și a deschiderii către dialog, iar calitatea rapoartelor a întărit poziția auditului public și încrederea partenerilor noștri și a societății în managementul responsabil al finanțelor publice. Curtea de Conturi rămâne un partener implicat în demersul instituțional și legislativ de identificare a celor mai bune soluții care să contribuie la gestionarea eficientă a resurselor bugetare.” (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

În conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2000 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, Raportul public al Curții de Conturi pe anul 2017 a fost transmis Parlamentului în data de 15 martie a.c.

Pentru mai multe informații despre Raportul public pe anul 2017, despre Rapoartele referitoare la finanțele publice locale pe anul 2017, precum și despre Raportul de activitate pe anul 2018, poate fi accesat site-ul Curții de Conturi a României www.curteadeconturi.ro,  la rubrica Publicații recente, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.