Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plicul cu ricină trimis către Casa Albă - Acțiune a poliției canadieine

Agerpres
Donald Trump

Poliţia canadiană desfăşura luni o operaţiune într-o suburbie a metropolei Montreal, în apropierea aeroportului, în cadrul anchetei privind cazul plicului cu ricină trimis către Casa Albă, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Autorităţile au arestat duminică o persoană suspectată că a trimis prin poştă o otravă mortală, destinatarul fiind Casa Albă. Potrivit unei surse, persoana arestată este o femeie cu cetăţenie canadiană.

Operaţiunea este condusă de echipa poliţiei canadiene specializată în arme chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozibili.

Poliţia canadiană a confirmat sâmbătă că scrisoarea fusese trimisă din Canada şi a anunţat că Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) solicitase asistenţă în desfăşurarea anchetei.

Plicul a fost interceptat la un centru poştal guvernamental înainte de a ajunge la Casa Albă.

Presa americană a făcut cunoscut sâmbătă că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii, potrivit cotidianului The New York Times şi postului de televiziune CNN.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, fiind de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba despre o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.