Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploaia indusă artificial a rezolvat 90% dintre problemele incendiilor de vegetație în Indonezia

Green Report
incendii padure Indonezia

Ploaia indusă artificial a rezolvat 90% dintre problemele create de incendiile de vegetație în Indonezia, arată platforma Bloomberg preluata de mediafax.

Autoritățile au răspândit 200 de tone de săruri pentru a crea ploi artificiale în Indonezia. Decizia a venit pe fondul acțiunilor orientate spre eliminarea riscului în zonele afectate de incendii de vegetație în arhipelag.

Numărul zonelor în care se mai semnalau incendii a scăzut la 136, de la nu mai puțin de 1.374, cu mai puțin de o săptămână mai devreme, a afirmat ministrul Pădurilor și al Mediului din Indonezia.

Cifrele oficiale arată că au fost folosite nu mai puțin de 200.000 de kilograme de săruri și 317 milioane de litri de apă pentru a face față incendiilor care au afectat țara.

Cea mai mare parte a incendiilor sunt cauzate de fermieri care încearcă să își curețe terenurile pentru a-și pregăti pământul în vederea recoltelor viitoare. Auoritățile indoneziene au încercat să elimine această practică în ultimii ani.

Incendiile au afectat traficul aerian și au dus la închiderea școlilor. Efectele au fost resimțite și în alte țări din zonă ca Malaezia sau Singapore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.