Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploieștiul, în alertă din cauza urșilor. Primarul anunță primele achiziții: 'E clar că o să avem din ce în ce mai multă nevoie'

captură video
urs

Autorităţile din Ploieşti au supravegheat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, timp de mai multe ore, zona de la periferia oraşului situată în apropierea cartierului în care este amplasată rafinăria Vega, în încercarea de a identifica şi captura un urs a cărui apariţie a fost semnalată sâmbătă dimineaţă. Deşi au fost folosite inclusiv petarde în zona acoperită cu vegetaţie, animalul nu a fost văzut. Primarul oraşului, Andrei Volosevici, anunţă că va propune cumpărarea a două drone dotate cu cameră cu termoviziune, în condiţiile în care animalele sălbatice şi-au mai făcut apariţia în Ploieşti, iar reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare i-au transmis primarului că în zonele din jurul oraşului se estimează că ar trăi mai mulţi urşi.

Potrivit primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici, autorităţile au supravegheat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, timp de patru ore zona din apropierea rafinăriei Vega, după ce o persoană a semnalat, sâmbătă dimineaţă, prezenîa unui urs.
„Am folosit cea mai bună tehnologie de supraveghere civilă, s-au folosit petarde în zonele cu vegetaţie deasă, s-a utilizat o macara de mare înălţime, a fost ridicată drona cu termoviziune. Nu a fost văzut niciun urs”, a declarat, pentru News.ro, primarul oraşului Ploieşti.
Acesta a precizat că, pentru a preveni eventuale incidente, în acea zonă, Poliţia şi Jandarmeria vor patrula din oră în oră, par patrulele se vor intercala, astfel încât la fiecare jumătate de oră un echipaj va supraveghea zona.
Acţiunea de căutare a animalului pe timp de noapte s-a făcut la recomandarea specialiştilor, care au spus că e mult mai probabil ca ursul că apară după lăsarea întunericului, şi s-a încheiat la ora 2.
Andrei Volosevici anunţă că va propune ca Primăria Ploieşti să cumpere două drone cu termoviziune, în condiţiile în care cea folosită a fost adusă dintr-un judeţ vecin.
„Cert este că am decis să propun cumpărarea şi la Ploieşti a două drone cu termoviziune pe care să învăţăm să le folosim în astfel de cazuri. E clar că o să avem din ce în ce mai multă nevoie, pentru că, din mi-au explicat cei de la AJVPS, în zonele din jurul oraşului trăiesc mai mulţi urşi care e posibil oricând să intre în cartierele locuite. Ar fi vorba despre animale  care vin zona localităţilor Păuleşti şi Boldeşti. Iar dacă luăm în calcul faptul că inclusiv un mistreţ a fost văzut în oraş, este nevoie de astfel de dronă pentru a putea interveni rapid pe timp de noapte pentru capturarea ş relocarea acestor animale”, a precizat Volosevici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.