Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile torenţiale au făcut aproape 70 de victime în Rwanda potrivit oficialilor

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale înregistrate în Rwanda, a informat Ministerul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din această ţară est-africană, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Decesele au fost înregistrate în mai multe locaţii din ţară după ploile abundente care au început să cadă miercuri seara, cel puţin 91 de case au fost distruse în timpul nopţii, a precizat Ministerul într-o declaraţie.

Ploile au continuat să cadă joi, în timp ce operaţiunile de căutare şi salvare erau în curs de desfăşurare pentru salvarea celor rămaşi blocaţi în case sau îngropaţi de alunecările de noroi, se arată în declaraţia ministerială.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

"Ne aşteptăm ca numărul morţilor să crească pentru că încă mai căutăm oameni", a declarat Deogratius Nzamwita, primarul din Gakeke, un district puternic afectat de intemperii din nordul ţării.

Rwanda este în acest moment în plin sezon ploios. Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor înregistrate în luna aprilie, potrivit datelor furnizate de minister.

Ploile abundente au făcut ravagii şi în alte părţi ale Africii de Est. În Kenya, cel puţin 194 de persoane au pierit în urma inundaţiilor înregistrate în ultimele trei săptămâni, iar alte peste 100.000 fost strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.