Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLR nu va intra la guvernare/ EXCLUSIV

sut afara excludere

Pierderea alegerilor prezidențiale a dat toate planurile peste cap în Coaliția la guvernare. Dintr-odată s-au năruit multe speranțe și aranjamente clamate și asumate public înainte de turul al II-lea de scrutin.

Surse din cadrul Coaliției susțin pentru STIRIPESURSE.RO că gruparea din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost scoasă total din planurile guvernării. Înainte de turul al II-lea s-a vorbit intens de cooptarea lor la guvernare cu 2 miniștri, acum li s-a spus oficial să mai astepte, iar neoficial că oferta s-a schimbat în noile condiții.

Practic Partidul Național al Mediului (cunoscut și ca PLR) condus de Călin Popescu Tăriceanu rămâne doar cu funcții de rangul II și III obținute înainte de prezidențiale și evident pentru o vreme încă cu șefia Senatului României, deși și acolo au apărut deja pretendenți serioși din PSD.

"NU vor intra la guvernare. Vor sprijini doar din Parlament guvernul. Dacă nu vor așa s-ar putea să piardă și ce au. Calculul e simplu: noi cu UNPR avem majoritate și doar asta ne interesează. Mai ținem UDMR că dă bine", a spus pentru stiripesurse.ro un înalt responsabil social-democrat pe linie parlamentară.

Potrivit unor informații din tabăra Puterii în ultimele zile s-au accentuat presiunile UNPR pentru a prelua tot ce are Gruparea Tăriceanu pe motiv că "nu are rost să ne mai încurcăm cu balastul aruncat de Blaga și Iohannis".

De altfel... la ultima ședință a Grupării Tăriceanu, actualul președinte al Senatului a fost foarte evaziv cu intrarea la guvernare și a încercat să paseze problema: "Ne-a spus că sunt discuții, că e un moment mai delicat și că se va mai rediscuta în cadrul Coaliției", a spus unul din vicepreședinții așa-zisului PLR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.