Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLUS solicită MAI transparentizarea procesului de sancţionare a cetăţenilor care încalcă măsurile din ordonanţele militare

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolos plus

PLUS a trimis o solicitare de informaţii de interes public Ministerului Afacerilor Interne pentru a transparentiza procesul de sancţionare a cetăţenilor care încalcă măsurile prevăzute de ordonanţele militare emise în perioada martie - aprilie 2020, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a formaţiunii politice, solicitarea este făcută în urma "îngrijorării legate de posibilitatea ca numărul de sancţiuni să fie folosit ca indicativ al eficienţei forţelor de ordine şi în detrimentul unor altor măsuri care nu implică aspectul punitiv".

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie!

"PLUS consideră că, deşi starea de criză presupune un număr de măsuri excepţionale şi suspendarea unor drepturi pe o perioadă prestabilită, ea nu implică şi excese ale autorităţilor sau suprautilizări ale măsurilor punitive sau de forţă. Considerăm că dialogul dintre instituţiile statului şi cetăţeni este esenţial, cu precădere în perioadele de criză. Ne dorim să nu cădem în greşeala de a considera că este normal să abuzăm de puterile oferite de ordonanţele militare împotriva cetăţenilor. Suntem convinşi că stresul de la nivelul întregii societăţi se resimte şi mai acut în rândul celor din linia întâi şi, pentru a nu lăsa să planeze nicio urmă de îndoială, credem că Ministerul de Interne trebuie să ducă exerciţiul transparenţei instituţionale până la capăt", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.