Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLUS-ul lui Cioloș, pe cale să cucerească USR-ul lui Barna: Primele informații despre votul care se încheie joi (surse)

Facebook
USR Barna Ciolos

După un rezultat neașteptat în primul tur al alegerilor interne din USR PLUS, care l-a plasat pe Dacian Cioloș pe primul loc, joi, 30 septembrie, la ora 10.00, se încheie votul în turul 2. Primele informații despre rezultatul votului îl arată pe Cioloș pe primul loc, dar nu este exclusă nici o revenire în ultimele ore, potrivit unor surse din partid.

Potrivit surselor din USR PLUS, în turul 2 al alegerilor interne au votat peste 30.000 de membri, până la ora închiderii votului estimându-se o prezență mai mare decât în primul tur (32,815 membri de partid, din cei 48.959 cu drept de vot).

Datele preliminare arată că numărul votanților din cele două partide care au fuzionat, USR și PLUS, este aproximativ egal. Conform surselor interne, Dacian Cioloș ar fi în fața lui Dan Barna, dar zarurile nu au fost încă aruncate.

În ultimele ore, USR ar putea aduce mai mulți oameni la vot, în timp ce PLUS și-a cam epuizat resursa umană. Problema este că nu există nicio garanție că membrii USR care nu au votat încă ar vota cu Dan Barna.

În primul tur, Dacian Cioloș a obținut 46% (15.111) din totalul voturilor exprimate, iar Dan Barna doar 43,9% (14.404). Pe locul 3 s-a clasat Irinel Darău, cu 10,1%. Cele 3300 de voturi obținute de Darău înclină practic balanța în turul 2, candidatul neexprimându-și pe față susținerea pentru Cioloș sau Barna.

Membrii USR PLUS au început să voteze pentru noul președinte al partidului de miercuri, 15 septembrie, dar votul a fost întrerupt timp de o zi din cauza faptului că au primit drept de vot mai mulți membri suspendați pentru neplata cotizațiilor.

Votul s-a desfășurat online, prin intermediul unei platformei informatice, și este programat în două tururi dacă niciunul dintre candidați nu reușea să obțină peste 50% din voturi în primul tur. Turul 1 - start vot 16.sep. 10:00 am, stop vot: 22.sep. 10:00 am. Turul 2 – start vot: 23.sep. 10:00 am, stop vot: 30.sep. 10:00 am.

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București. În cadrul congresului, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.