Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații în grupul parlamentar USR: Candidatul votat de aripa PLUS nu a fost acceptat de Cătălin Drulă în conducerea Camerei Deputaților (facsimil)

banatulazi.ro
USR

Deputatul USR Cătălin Teniță, fost membru PLUS, reclamă că liderul interimar al formațiunii a blocat numirea sa în conducerea Camerei Deputaților pentru că reprezintă „opoziția internă”.

Într-o postare pe un grup intern al USR, Teniță povestește că în grupul parlamentar s-a votat înlocuitorul lui Andrei Lupu în funcția de secretar al Camerei Deputaților. Funcția revenea unui deputat din fostul PLUS, la vot au participat doar deputați din fostul PLUS și în cursă s-au înscris patru candidați, printre care și Teniță.

  • „Din 16 voturi primesc de la colegi 12 voturi (...) se transmite decizia către Moșteanu. Deranj major. În niciun caz nu poate fi Teniță pentru că reprezintă opoziția internă, stabilește Cătălin Drulă. Drept urmare, decid să treacă pentru votul dat de deputații exPLUS și decis să scoată din joben o altă propunere. De ce am scris asta? Pentru că e bine să înțelegeți cam cum funcționează chestia asta: 'Voi alegeți, că vedem noi după aia pe cine punem'”, le-a scris el colegilor pe un grup intern de discuții.

USR l-a propus miercuri pe deputatul Daniel Blaga pentru funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor în Biroul permanent, conform unei adrese înaintate conducerii Camerei. Acesta este propus în locul lui Andrei Lupu, care a fost exclus din grupul parlamentar al USR. Plenul Camerei Deputaţilor urmează să voteze săptămâna viitoare asupra acestei propuneri.

Marţi, deputatul Andrei Lupu a fost exclus din grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, declarând că acesta ar fi trebuit să plece singur, după "sarabanda de mizerii şi minciuni pe care a aruncat-o" în spaţiul public. Deputatul Andrei Lupu a transmis, ulterior, că decizia excluderii din grup a fost luată în lipsa sa, fără "o minimă dezbatere" pe tema acuzaţiilor care i-au fost aduse.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.