Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB: politica lui ia și-mparte

PMB primaria capitalei

Administrația Capitalei se specializează în împărțit bani. Fie că vorbim de vouchere pentru achiziționarea unei biciclete sau de stimulente financiare pentru copiii cu handicap, pare că Primăria Generală este incapabilă de proiecte cu bătaie lungă și știe doar să cheltuie aici și acum.

Nu vreau să fiu înțeleasă greșit. Banii pe care primăria îi va acorda copiilor cu handicap vor reprezenta un real ajutor pentru ei și familiile lor. Însă aceștia vor continua să se confrunte cu piedici la fiecare pas. Pentru a duce o viață normală, într-o capitală europeană, persoanele cu handicap merită să beneficieze de o infrastructură adaptată nevoilor speciale pe care le au.

Cei 1000 de ron pe care urmează să îi primească nu îi vor ajuta să intre cu ușurință în instituțiile publice sau în mijloacele de transport și nici să se joace în parcuri sau să practice un sport. Pentru aceste nevoi trebuie ca municipalitatea să dezvolte un plan de acțiune ceva mai complex. Despre asemenea planuri spun că administrația nu pare capabilă să le pună în practică.

Același lucru se întâmplă și în cazul voucherelor pentru biciclete. Mai mult, aici nu reușesc să identific deloc efectele pozitive ale măsurii. Pentru a încuraja mijloacele de transport alternativ trebuie să faci mult mai mult decât să facilitezi cumpărarea unei biciclete. Ai nevoie să asiguri bicicliștilor siguranța în trafic, ai nevoie să le pui la dispoziție o infrastructură coerentă și interconectată. Nu ajunge un petic de 1 km de pistă în centru iar alți doi la marginea orașului.

Ori, pe lângă oferirea de bani sub diverse forme, municipalitatea nu iese în întâmpinarea bucureștenilor cu nimic. Nici în domeniul transportului public, a transportului alternativ și nici în cel al infrastructurii.

Să oferi bani este simplu câtă vreme îți permite bugetul. Ceva mai complicat este să gândești proiecte pe termen lung, ale căror efecte să rămână în picioare chiar și atunnci când bugetul se subțiază. Dar, până la urmă, asta trebuie să facă o primărie. Altfel, nu face nimic mai mult decât o simplă organizație de ajutorare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.