Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB vrea să încheie un acord de parteneriat cu primăriile de sector, în vederea modernizării staţiilor STB, prin finanţare PNRR

Agerpres
STB autobuz

Primăria Capitalei vrea să încheie un acord de parteneriat cu primăriile de sector pentru a solicita finanţare PNRR în vederea dotării a 1.272 de staţii de transport în comun cu sisteme de informare.

Astfel, staţiile de pe raza administrativă a celor 6 sectoare ar putea fi dotate cu echipamente care să afişeze informaţii în timp real privind organizarea şi funcţionarea programului de circulaţie al vehiculelor, atât vizual, cât şi audio, potrivit Agerpres.

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat în şedinţa de joi încheierea acordului de parteneriat cu PMB şi cu celelalte primării de sector. Totodată, a fost aprobată depunerea cererii de finanţare cu titlul "Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov - Informarea călătorilor în staţiile de transport public" în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10.

Conform raportului de specialitate, transportul public din Municipiul Bucureşti "nu reuşeşte să ofere dotări de bază" precum: sisteme de informare a călătorilor în staţiile de transport în timp real, supraveghere video.

În cadrul acordului, Municipiul Bucureşti va fi lider de parteneriat. PMB va derula procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, furnizarea echipamentelor, lucrările de execuţie şi mentenanţă, având o contribuţie de până la 683.472 de euro şi suportând 67.402 pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile. Primăriile de sector vor aloca sume maxime cuprinse între 1,5 - 3,1 milioane euro.

"În această etapă se doreşte finanţarea componentelor ITS integrate în vederea informării dinamice a călătorilor în staţiile existente la nivelul subdiviziunilor administrativ teritoriale partenere în proiect, respectiv un număr de cca 1.272 staţii din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului Bucureşti, prin PNRR. Investiţiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susţinere (stâlp/totem), respectiv software de management al panourilor digitale şi componente de software pentru conectarea sistemului finanţat la bazele de date existente", prevede documentaţia ataşată proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.