Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia, mutări de ULTIM MOMENT pentru DEMITEREA ministrului Educaţiei

liviu pop

Opoziţia pare că-şi uneşte, involuntar, forţele în campania de demitere a ministrului Educaţiei, Liviu Pop. Dacă preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, face un apel către premierul Mihai Tudose, preşedintele PNL, Ludovic Orban, merge şi mai departe şi susţine că partidul ia în calcul chiar şi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, dar şi o moţiune simplă împotriva ministrului Pop.

"Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, CONCLUZII în scandalul pensiilor pentru MINERI. Ce s-a stabilit după discuţia cu sindicatele

Liberalul a menţionat că are discuţii cu parlamentari ALDE pentru susţinerea moţiunii de cenzură, însă a refuzat să indice cu cine anume.  El a indicat că liberalii iau în calcul şi depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop. 

"Se pare că pe furiş, noaptea ca hoţii, a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose şi pentru miniştrii Guvernului Tudose. Ministrul Educaţiei, sindicalistul habarnist, pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22,00, a trimis nişte faxuri în 13 judeţe, prin care a demis 13 inspectori generali şcolari care practic îşi dobândiseră poziţiile respective în urma unor concursuri, organizate de Ministerul Educaţiei, având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de şcoli să pună toţi PSD-iştii fără pregătire, fără experienţă managerială şi competenţă profesională, să îi pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare. PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli. (...) Cu siguranţă ne gândim (la o moţiune simplă - n.r.)", a afirmat Orban. 

Liberalul a arătat că PNL are în vizor mai mulţi miniştri pentru care va solicita audierea la comisiile parlamentare, între care ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeşte şi: Vanghelie, APLAUDAT  în sala de judecată: 'Vine o vreme când Kovesi și Coldea vor răspunde' .

De cealaltă parte, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, îi solicită premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pentru revocarea şefilor unor inspectorate şcolare judeţene.

"La mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, Liviu Pop a transformat educaţia într-un teatru de război, revocând din funcţii prin fax 13 şefi de inspectorate şcolare judeţene. Preocupat doar de politizarea sistemului de învăţământ şi de afacerea manualelor (de sport şi dirigenţie), acesta a devenit o adevărată ameninţare la adresa viitorului României. Îi cer premierului Tudose să îl demită de urgenţă pe ministrul Educaţiei - o catastrofă naţională", afirmă Eugen Tomac, într-un comunicat al PMP, remis luni Ştiri pe surse.
Potrivit lui Tomac, persoane care au responsabilitatea pregătirii noului an şcolar sunt înlocuite "fără nicio explicaţie plauzibilă". 

"Istoria se repetă! Oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an şcolar ce bate la uşă, care nu au fost numiţi politic în funcţii, sunt înlocuiţi fără nicio explicaţie plauzibilă, noaptea, ca hoţii! Nu poţi demite oameni la întâmplare, fără o motivare serioasă, în lipsa unei anchete sau cercetări administrative. Ceea ce face Liviu Pop, recunoscut în mediul academic ca ministrul educaţiei fizice, este inadmisibil", a spus Tomac. 

Conform acestuia, "din 2012, de când PSD guvernează România, educaţia a bătut pasul pe loc, ba chiar din anumite perspective a făcut paşi înapoi".

Citeşte şi: Fost baron PNL, spectacol pe scenă după eliberarea din închisoare

"Haosul creat de schimbările fără noimă, lipsa proiectelor europene pentru educaţie, momirea profesorilor cu măriri de salarii amânate la nesfârşit, toate acestea sunt nereguli care poartă marca PSD. Nu este însă de mirare că s-a ajuns aici dacă educaţia este condusă de personaje precum acest Liviu Pop, consacrat pentru încurajarea doctoratelor copy-paste", susţine Tomac. 

Conform preşedintelui executiv al PMP, demiterea ministrului Educaţiei va scuti PSD de următoarea moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. 

"Domnule prim-ministru, vă rog să aplicaţi şi dumneavoastră aceeaşi metodă şi să îl demiteţi de urgenţă pe Liviu Pop, o catastrofă naţională, prin fax. Vă veţi scuti partidul de următoarea moţiune de cenzură, pe tema dezastrului din educaţie, împotriva propriului guvern", mai spune Tomac.

Citeşte şi: Casa Regală, reacţie DURĂ după anunţul căsătoriei lui Nicolae .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.