Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie, APLAUDAT în sala de judecată: 'Vine o vreme când Kovesi și Coldea vor răspunde'

Vanghelie

La Tribunalul București are loc, astăzi, un nou termen în procesul în care fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

"Vine o vreme când Kovesi și Coldea vor răspunde", a spus Vanghelie în sala de judecată, fiind aplaudat de câțiva admiratori, potrivit EVZ.

Citeşte şi: Pregătiri de NUNTĂ la Casa Regală a României! Nepotul Regelui Mihai se însoară cu o româncă

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, acuzat de șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani; Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Citeşte şi: Casa Regală, reacţie DURĂ după anunţul căsătoriei lui Nicolae

DNA mai arată că, în vederea atribuirii acestor contracte și pentru a facilita efectuarea plăților aferente acestora, Vanghelie fie nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, fie și le-a îndeplinit în mod defectuos, vătămând drepturile patrimoniale ale Sectorului 5 din București (vătămare constând în cheltuirea în mod nejustificat a resurselor bănești aflate la dispoziția unității administrativ-teritoriale).

”Astfel, pentru ca societățile comerciale controlate de către Marin Dumitru să dispună de resursele bănești necesare asigurării foloaselor patrimoniale necuvenite solicitate de către Vanghelie, contractele de achiziții publice au fost încheiate la prețuri mult superioare față de valoarea reală a serviciilor prestate. În acest fel, costurile reale de execuție a lucrărilor, și implicit valoarea efectivă a acestor lucrări, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor. Ca atare, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracțională a lui Vanghelie este de 295.207.000 de lei”, sunt acuzele DNA.

Citeşte şi: Afacerist celebru, întâlnire de GRAD ZERO cu premierul Mihai Tudose (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.